dimecres, 18 de maig del 2016

Margallo diu que és ‘rigorosament cert’ que ha utilitzat els recursos d’Exteriors per frenar el procés independentista

Per: Redacció

18.05.2016  12:24

PAÍS


El ministre en funcions diu que li produeix un 'enorme dolor' que Otegi sigui rebut en una institució democràtica com el parlament.










 El ministre d’Exteriors espanyol en funcions, José Manuel García Margallo, ha admès que és ‘rigorosament cert’ que el seu govern utilitza els recursos i contactes del Ministeri d’Exteriors per ‘frenar’ el procés independentista a Catalunya. En una entrevista a TVE ha dit que el servei d’Exteriors ‘sempre defensarà’ els interessos dels catalans a l’exterior ‘però ningú pot pensar que un ministre d’Exteriors d’Espanya està per afavorir un procés independentista’. Segons Margallo és ‘xocant’ que a alguns ‘els sembli bé que el senyor Puigdemont o abans el senyor Mas es gastin els diners dels contribuents en vendre independentisme en contra de la constitució i que nosaltres no puguem fer un relat alternatiu explicant als altres el que és l’ordenament constitucional espanyol’.


Escolteu Margallo en aquest àudio:








‘Que hi hagi acció exterior [de la Generalitat] em sembla bé, com reconeix el Tribunal Constitucional, però per promoure les competències que tenen establertes a l’estatut, i amb subordinació a l’ordenament constitucional i a la política exterior espanyola’, ha dit.

Segons el ministre, a ell ‘li sembla bé’ que el govern i les institucions catalanes ‘promocionin la marca Barcelona, el turisme, les exportacions estan en el seu dret i ells explicaran perquè dediquen els diners a això i no a escoles o hospital’.

En canvi, ha dit, el que el govern espanyol ‘no pot tolerar’ és ‘que facin acció exterior per defensar un procés contrari a l’ordenament espanyol, a l’ordenament europeu i a la declaració de les Nacions Unides’ que ‘defensa la integritat territorial’.

Sobre la visita d’Otegi al Parlament de Catalunya ha afirmat que a ell li produeix un ‘enorme dolor’ que Otegi sigui rebut en una institució democràtica com el Parlament.



Enllaç noticia : 

http://www.vilaweb.cat/noticies/margallo-diu-que-es-rigorosament-cert-que-ha-utilitzat-els-recursos-dexteriors-per-frenar-el-proces-independentista/