dimarts, 17 de maig del 2016

Forcadell no fa cas de PP i Ciutadans i es reunirà demà amb Otegi al parlament

Per: Redacció

17.05.2016  12:58

PAÍS

El dirigent abertzale també es reunirà amb els portaveus de la comissió d'Exteriors i amb els grups de JxSí i la CUP.






Arnaldo Otegi




Arnaldo Otegi serà demà a Barcelona per participar en una conferència política organitzada pel CIEMEN sobre els processos sobiranistes basc i català. Abans, el secretari general de Sortu i probable candidat de l’esquerra abertzale a les eleccions basques de la tardor es reunirà al Parlament, d’una banda, amb representants de les direccions dels grups parlamentaris de JxSí i de la CUP i, d’una altra, amb els portaveus de la comissió d’Exteriors. La CUP és el partit que convida formalment Otegi a la cambra catalana i la presidenta de la comissió, Marta Pascal, ha fet arribar una carta als portaveus d’Exteriors per informar-los de la trobada. 

En conèixer la notícia, el president del grup parlamentari del PP, Xavier García Albiol, havia reclamat formalment a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que no permetés aquesta reunió. Una demanda expressada també per Ciutadans. Però Forcadell no només no ha atès la demanda, sinó que
també ha fet saber que ella mateixa es reunirà amb Otegi.

Ha estat Otegi qui ha demanat les reunions amb els grups parlamentaris i, a través de la CUP, n’ha demanat una altra amb els portaveus de la comissió d’Exteriors. Dimecres, el Parlament serà testimoni d’almenys tres trobades que coincidiran amb el Ple: La que el líder de Sortu mantindrà amb els portaveus d’Exteriors que vulguin assistir-hi i les que mantindrà amb les direccions de JxSí i la CUP. Fonts dels dos grups independentistes han confirmat a l’ACN que s’hi reuniran.

Així ho han confirmat a l’ACN fonts properes a la presidenta del Parlament, que han explicat també que el format de la reunió encara es perfil i podria no acabar sent una audiència a l’ús. En qualsevol cas, aquesta decisió de Forcadell tomba les peticions de PP i C’s d’evitar qualsevol tracte institucional amb Otegi.

D’una altra banda, cap representant del PSC no serà present a la reunió d’Otegi amb els portaveus de la comissió d’Exteriors del Parlament. Així ho ha confirmat la portaveu dels socialistes a la cambra, Eva Granados, que ha explicat en roda de premsa que el seu partit ‘respecta les invitacions d’altres grups’ però no vol ‘contribuir al que considerem que és un tour preelectoral d’Otegi’. 

La socialista diu d’Otegi que entén que ’ha complert la seva condemna i ara vulgui jugar un paper a la política’, però des del PSC asseguren que no els ‘agrada’ la ‘pretesa ‘mandelització’ de la seva figura’ que atribueix a aquells partits que donen protagonisme a Otegi. Amb tot, Granados tampoc ha volgut posar-se del costat de PP i C’s, que han reclamat que el líder de Sorti no sigui rebut al Parlament, i ha criticat ‘la instrumentalització que fan del passat que desgraciadament hem tingut amb ETA’. 

‘Nosaltres el que vam fer i farem és contribuir a la màxima pacificació’, ha dit la socialista.