dimarts, 31 de maig del 2016

El Govern encetarà durant "els propers dies" la tramitació de la llei exprés antidesnonaments per esquivar el TC



La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que la decisió del Constitucional sobre la norma 24/2015 era "previsible i esperable".



 


ORIOL MARCH Barcelona





La conseller de la Presidència, Neus Munté, en roda de premsa / ACN





El Govern preveu encetar durant "els propers dies" els tràmits per aprovar al Parlament la nova llei exprés antidesnonaments que provarà de sortejar la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre el nucli dur de la llei catalana d'emergència habitacional. "No hem deixat de treballar. Hem fet sis reunions per disposar d'un marc legal que permeti garantir l'habitatge i aturar els desnonaments. En aquests moments, com que hem rebut ara la decisió, analitzarem punt per punt els detalls per ajustar la proposta de text. Això s'explicarà i es començarà la tramitació ordinària del decret, que es tramitarà amb lectura única", ha assenyalat la consellera de la Presidència, Neus Munté.


En la redacció d'aquesta llei hi participen el Govern, les entitats socials i les entitats municipalistes. La primera reunió es va celebrar a principis de maig i va servir per donar imatge
d'unitat davant del govern espanyol, ja que hi van participar tots els grups parlamentaris (inclòs el PP, crític amb la cita) i les associacions que actuen contra els desnonaments.


Decisió "previsible"
El TC ha admès a tràmit aquest dimarts els recursos del govern espanyol en contra de la llei catalana d'emergència habitacional, coneguda popularment com la llei contra els desnonaments. Es tracta d'una llei emblemàtica ja que substitueix la llei de pobresa energètica de 2014, ja tombada per l'alt tribunal. "És una decisió previsible", ha considerat Munté.


La Moncloa va anunciar a finals d'abril que demanava la suspensió de la norma davant del TC perquè no garantia la "igualtat de tots els espanyols". Ho va fer només un dia després que el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, es reunís amb la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a Madrid i que li transmetés la urgència de no recórrer la llei. Ara la Generalitat té quinze dies per presentar les al·legacions que cregui convenients.




Enllaç noticia :