dilluns, 25 d’abril del 2016

ERC rebutja repetir el "debat fratricida" de la llista única fins que no es convoquin eleccions

ROGER TUGAS Barcelona






Gabriel Rufián, en una roda de premsa recent / ACN



Segueixen passant les setmanes, el compte enrere cap a unes noves eleccions -amb una ronda de consultes de Felip VI amb els partits amb poques possibilitats d'èxit- sembla difícil que s'aturi, però ERC segueix sense voler obrir el debat sobre una possible llista unitària independentista en uns comicis espanyoles repetits com ja fa temps que reclamen  tant CDC com Demòcrates de Catalunya. "És un debat que cal tenir si hi ha eleccions, i jo estic convençut que no n'hi haurà", ha subratllat aquest dilluns el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián.

El diputat republicà ha afirmat que debatre aquesta qüestió seria una "falta de respecte", ja que " la gent ja ha votat i sembla com si ho hagi fet malament" i, a més, "posa pressió innecessària a sobre al
país, als partits i al Govern". "Recordo el debat fratricida sobre les llistes úniques o separades i no cal repetir-ho", ha insistit Rufián, que ha destacat l'"entesa total amb CDC i amb el senyor Francesc Homs", pel que fa a les votacions al Congrés respecte el procés.

En aquest sentit, el dirigent d'ERC ha cridat a no posar-se "en el marc central espanyol" i evitar que hi hagi "un altre cop embolic" en el si del sobiranisme. Per contra, ha demanat centrar-se en tirar endavant el full de ruta cap a les eleccions constituents.

De fet, Rufián ha pronosticat que aquesta serà "la setmana de la trucada de Merkel, Lagarde i Obama interessant-se pel que passa a l'estat espanyol i pressionant pel camí correcte, el de l'IBEX-35, el dels poderosos" i, "si no s'hi posa Rajoy, ho farà Rivera". "Bon dia, Rajoy, què faràs? Si no ho saps tu, ja t'ho dic jo", s'ha aventurat a preveure que li traslladaran, convidant-lo a fer una " coalició de l'IBEX-35, dels tres partits de dretes de l'estat espanyol: PP, C's i PSOE".


Enllaç noticia :