dilluns, 25 d’abril del 2016

ERC demana la suspensió d'una conferència a Brussel·les que vincula independència i problemes psiquiàtrics

per Gemma Aguilera 25 d' Abril 2016 a les 19.10 h 

Organitzada per UPyD, "¿Nacionalismos perpetuos?" se celebrarà a les dependències de l'Europarlament, en què, suposadament, s'analitza el creixement dels nacionalismes a Europa







Les estelades van omplir la Meridiana   |   Jordi Borràs




Les dependències del Parlament Europeu acullen dimarts 26 d'abril una conferència promoguda pel grup de l'Aliança dels Demòcrates i Lliberals per Europa (ALDE) que vincula el desig d'independència a problemes psicològics i fins i tot psíquics. L'organització és a fruit d'una iniciativa de Teresa Giménez Barbat, diputada catalana d'UPyD. Amb el títol "¿Nacionalismos perpetuos?", Adolf Tobeña, neurocientífic de la Universitat Autònoma de Barcelona i simpatitzant d'UPyD, pretén explicar les causes del "desplegament d'entusiasme i fervor, perquè entre la polseguera d'anàlisis econòmiques i sociopolítiques, destaca l'absència gairebé total de referències als vectors psicològics de fons".


En el web de difusió de la conferència, s'explica que "és freqüent recórrer a conjectures psicopatològiques" per explicar el separatisme, com "els deliris transitoris que poden fer forat en algunes col·lectivitats de manera abrupta o inexplicable. Però el cert és que ningú no s'ocupa d'aportar dades sòlides sobre aquests desvaris necessitats d'una intervenció psiquiàtrica peremptòria".

 

L'eurodiputat d'ERC-NECat Ernest Maragall s'ha adreçat per carta a Guy Verhofstadt, eurodiputat belga i president del grup ALDE -en el que s'inscriuen els diputats de UPyD i Cs, però també CDC- per expressar-li la seva disconformitat amb l'acte: "Assimila el suport de la ciutadania catalana al procés d'independència a un problema psicològic i psiquiàtric en una acte que pretén debatre sobre localismes i nacionalismes a Europa", denuncia Maragall. 





 

L'eurodiputat avisa que les afirmacions que es fan en el text de promoció s'apunten "arguments psiquiàtrics i psicològics per analitzar el creixement de determinades idees polítiques, que tradicionalment han utilitzar els règims totalitaris".



Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/04/erc_demana_la_suspensio_d_una_conferencia_al_parlament_europeu_que_vincula_independencia_i_problemes_162972.php