dijous, 21 d’abril del 2016

Divisió a Junts pel Sí pels concerts a les escoles que segreguen per sexe

21.04.2016  12:26

PAÍS

Junqueras i els diputats de CDC voten contra la rescissió dels acords amb aquestes escoles.





Diputats de Junts pel Sí, en una votació anterior al parlament.


Hi ha tornat a haver divisions a Junts pel Sí en una votació al parlament. Una moció del PSC, transaccionada amb Catalunya Sí que Es Pot, ha aconseguit que el ple aprovés de rescindir els concerts amb els centres educatius que segreguen per sexes, establint un període de transitorietat fins al començament del curs 2017-2018 per a permetre que s’adaptessin.

Dins Junts pel Sí, però, no hi ha hagut unanimitat de vot: els diputats i consellers de CDC, el vicepresident Oriol Junqueras, i independents com Lluís Llach s’han oposat a eliminar els concerts
amb els col·legis, mentre que els electes d’ERC, Demòcrates de Catalunya, Moviment d’Esquerres, Avancem i consellers com Raül Romeva i Antoni Comín, han preferit d’abstenir-se.

La moció del PSC i Catalunya Sí que es Pot tenia com a eix central les prioritats pressupostàries i les mesures econòmiques per als governs de Catalunya i de l’estat espanyol, però un dels punts que se’n votaven ha acabat dividint les opinions del grup parlamentari Junts pel Sí. La diferència de criteri entre CDC i ERC pel que feia als concerts amb col·legis que segreguen per sexes ha acabat amb l’abstenció la majoria de diputats republicans i l’oposició dels convergents.

Malgrat aquesta divisió, la suma dels vots a favor del PSC, Catalunya sí que es pot, la CUP i Ciutadans ha estat més gran, de manera que el mandat perquè el govern trenqués els concerts amb aquestes escoles s’ha aprovat. Els aplaudiments dels diputats han omplert la sala de plens després de la votació.

Més enllà d’aquest punt polèmic, la moció instava el govern a presentar els pressupostos del 2016 abans del dia 15 de maig, però Junts pel Sí i la CUP han tombat la iniciativa. Així mateix, també han estat rebutjats el punts que demanaven d’acompanyar els comptes d’iniciatives que permetessin la reestructuració del deute públic, de crear un nou sistema de finançament i de reclamar a l’estat espanyol que revisés els objectius de dèficit públic, la renegociació dels interessos i el capital del deute procedent del FLA.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/divisio-a-junts-pel-si-pels-concerts-a-les-escoles-que-segreguen-per-sexe/