dilluns, 18 d’abril del 2016

Brussel·les felicita la Generalitat per l’oferta d’acollida de refugiats i insta el govern espanyol a fer-la possible

Per: Redacció
18.04.2016  10:17

MÓN-PAÍS

Us oferim la carta enviada pel comissari Avramopoulos a Puigdemont.











La Comissió Europea considera que l’oferta de Catalunya d’acollir 4.500 refugiats és un pas en la bona direcció i exigeix al govern espanyol que hi doni suport com més aviat millor. En una carta dirigida al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el comissari d’Immigració, Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, assegura que tots els nivells de govern poden contribuir a implementar els compromisos assolits a nivell europeu en matèria de refugiats. 

El comissari lamenta que Espanya ‘només’ hagi acollit divuit refugiats des d’Itàlia i demana a Madrid que doni suport als esforços de Catalunya.

Us oferim la carta del comissari Avramopoulos a continuació:


Enllaç pdf :





Espanya es va comprometre a dos acords pels quals ha de rebre 6.127 persones i 1.449 més. Segons Avramopoulos, les mesures acordades a nivell europeu s’han d’implementar de forma urgent per evitar que hi hagi una crisi humanitària a Grècia. ‘Hem de seguir ferms per complir els nostres compromisos legals i morals amb els que necessiten protecció de la guerra i la persecució’, assegura el comissari a Puigdemont.

En aquest sentit, el comissari  la iniciativa de la Generalitat. ‘La vostra política activa d’ajudar i assistir els immigrants en necessitat de protecció internacional a la regió és un pas en la bona direcció’, diu Dimitris Avramopoulos a la missiva. I afegeix: ‘Celebro que estigueu preparats per acollir un nombre significatiu de refugiats. Us convido a coordinar els vostres esforços amb el govern espanyol, que és el responsable d’implementar les decisions de la Unió Europea.’

La carta, explica Avramopoulos, també s’ha enviat al ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz. ‘Confio que donarà suport als vostres esforços. Com més aviat la vostra oferta esdevingui una realitat, millor pels refugiats’, diu.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/brussel%C2%B7les-felicita-la-generalitat-per-loferta-dacollida-de-refugiats-i-insta-el-govern-espanyol-a-fer-la-possible/