divendres, 4 de març del 2016

El bloc unionista intenta frenar la tramitació de les lleis de desconnexió

PARLAMENT DE CATALUNYA

Ciutadans, tal i com va fer ahir el PSC, presenta avui al Parlament la reconsideració de les ponències conjuntes

En cas de no prosperar el recurs a la mesa, aniran al Tribunal Constitucional

El PP s'espera que faci el mateix

El PSC es planteja portar al TC les ponències per les lleis de desconnexió

 

 

| 04/03/2016 a les 07:30h





Inés Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier García Abiol, en una imatge d'arxiu | Flickr PPC



El bloc unionista intenta frenar com sigui la tramitació de les lleis de desconnexió. Avui al migdia, com va fer ahir el PSC, el grup de Ciutadans presentarà al registre del Parlament de Catalunya una petició de reconsideració de les ponències conjuntes de les tres lleis del procés, la d'hisenda, la de seguretat social i la de transitorietat jurídica. La proposta s’ha d’elevar a la mesa de la cambra, que s’ha de tornar a reunir, la setmana vinent, per prendre la decisió final sobre la via a seguir per elaborar-les.

En la reunió de la mesa de dimarts passat, es va decidir per quatre vots a favor (Junts pel Sí) a tres en
contra (Ciutadans, PSC i Catalunya Sí que es Pot) tramitar les tres ponències conjuntes de protecció social, administració tributària i transitorietat jurídica. Les forces unionistes ja van deixar clar que estaven en contra de la via de la ponència conjunta, i s’han fet forts en el seu argumentari després que els lletrats del Parlament suggerissin que la mesa busqués una altra via per tramitar les lleis.

Des del moment que es presenta al registre una petició de reconsideració, la tramitació resta aturada fins que la mesa es reuneix i adopta la decisió definitiva. Ahir va ser el grup del PSC qui va registrar la seva pròpia petició de reconsideració, tot i amenaçant també d’anar al Tribunal Constitucional si la mesa fa oïdes sordes als seus precs, un pas que també faria C's si la mesa no n'atura la tramitació. En la mateixa línia s’ha manifestat el PP.
Enllaç noticia :