divendres, 4 de març del 2016

[Àudio] Basté esclata contra Margallo: “Qui cony ha posat el mur de silenci?”

Última actualització Divendres, 4 de març de 2016 10:40 h

El ministre acusa els mitjans de comunicació catalans de no donar veu a certs sectors, i el periodista de RAC1 s'indigna.






© Antena 3


Guifré Jordan @enGuifre - El periodista Jordi Basté s’ha mostrat molt indignat amb unes declaracions del ministre d’Exteriors espanyol. José Manuel García Margallo ha dit en una entrevista a RNE que als mitjans de comunicació de Catalunya hi ha un “mur de silenci”. Una estona després, a El Món a RAC1, Basté ha esclatat perquè ha explicat que el seu programa ha intentat entrevistar incomptables vegades molts ministres del govern popular, començant per Margallo, i gairebé sempre ha rebut negatives. Així, el periodista ha etzibat un contundent missatge al titular d’Exteriors: “Qui cony ha posat el mur de silenci?”. Podeu recuperar les paraules de Basté aquí. 







"El mur de silenci l'has posat tu! Va home va, mentider!"

Margallo ha iniciat la polèmica dient que va acceptar participar al cara a cara de 8tv amb Oriol Junqueras perquè com que als mitjans catalans hi ha un “mur de silenci”, s’ha d’aprofitar “qualsevol escletxa, per difícil que sigui”. La reacció de Basté ha estat clara: “Margallo, ‘¡vete a tu pueblo!’ Com
té els pebrots Margallo de dir ‘muro de silencio?”. I ha continuat: “El mur de silenci l’has posat tu! Va home va, mentider!". El periodista també ha reflexionat sobre com afecten aquest tipus de declaracions: "Com vols que Càceres no digui el que diu dels catalans si li surt aquest senyor parlant a RNE i diu el que diu!"

25 correus electrònics per entrevistar Margallo, tots sense èxit

Basté ha explicat que l’equip del seu programa ha enviat com a mínim 25 correus electrònics als assistents de Margallo –més diverses trucades telefòniques- per entrevistar al ministre durant els últims tres anys, i ha llegit en directe algunes de les respostes, on donaven llargues o responien amb evasives. El conductor d’El Món a RAC1, visiblement molest, ha dit que el mateix procediment s’ha intentat amb altres membres de l’executiu espanyol i el resultat ha estat el mateix. En aquest sentit, ha demanat als catalans Alícia Sánchez-Camacho, Andrea Levy o Xavier García Albiol que surtin a desmentir Margallo. 




Enllaç noticia :