dimarts, 9 de febrer del 2016

ERC i Podem surten del «galliner» en la nova distribució del Congrés espanyol

| 09/02/2016 a les 14:51h
CONGRÉS DELS DIPUTATS 

La mesa aprova per unanimitat una nova proposta de la formació morada perquè els seus diputats no ocupin els últims escons de l'hemicicle

El partit de Pablo Iglesias disposa de tres seients a la segona filera de la cambra, ERC s'asseurà a la sisena.



La nova disposició dels grups parlamentaris a l'hemicicle del Congrés dels Diputats. Foto: ACN

 ERC i Podem finalment no n'asseuran a les darreres fileres del Congrés dels Diputats espanyol. Aquest dimarts la mesa ha aprovat per unanimitat una nova proposta de la formació morada perquè els seus diputats no ocupin els últims escons de l'hemicicle, el que es coneix com a galliner.

Finalment, doncs, els nou membres de la mesa han atès les protestes de la formació de Pablo Iglesias contra el primer repartiment de la cambra aprovat a fins de gener amb per PP, PSOE i Ciutadans. 
Amb la nova distribució, Podem disposa de tres seients a la segona filera de la cambra -darrere els reservats al govern espanyol- i se situa d'aquesta manera a la dreta del PSOE. Democràcia i Llibertat queda a la quarta filera del centre, darrere del PNB i ERC a la sisena.

Nou diputats de Podem, previsiblement els d'En Comú, ocupen la filera que separa els representants de les formacions de Junts pel Sí. 
El president del Congrés, Patxi López, també s’ha compromès a “intentar” concretar la pròxima setmana una data per la votació d’investidura del líder socialista Pedro Sánchez.
Enllaç noticia :