dilluns, 4 de gener del 2016

Jordi Sànchez estaria «molt satisfet» si Junts pel Sí presenta un altre candidat

| 04/01/2016 a les 10:13h
INVESTIDURA

El president de l'ANC, però, gairebé dóna per fet que Catalunya està abocada a comicis anticipats

Els llegeix com "una segona volta" perquè en surti "un govern fort" i rebutja que siguin un nou plebiscit

Jordi Sànchez demana perdó perquè l'ANC va equiparar el vot a JxS amb el de la CUP

 

 



Jordi Sànchez, president de l'ANC, ha admès aquest dilluns que estaria "enormement satisfet" si s'eviten noves eleccions, encara que sigui perquè Junts pel Sí proposi un altre candidat. De totes maneres, ha donat gairebé per fet que Catalunya està abocada a noves eleccions després del "no" de la CUP d'aquest diumenge, però ha rebutjat que hagin de llegir-se com un nou plebiscit: "El 27-S ja el vam fer i el vam guanyar, no en podem fer un cada sis mesos". "Ara cal un govern clar i fort per desconnectar amb l'Estat", ha afegit en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio.

Sànchez ha avisat que "ens equivocaríem si malbaratéssim el resultat del 27-S" i ha demanat "no cremar les etapes amb tanta rapidesa". Tot i que ha reconegut que encara cal trobar la fórmula adequada, llegeix les noves eleccions del març com una manera per obtenir una majoria a les urnes "que existeix". "Ens trobem en un escenari similar a una segona volta", ha afirmat.

Crida a la perseverança


Sánchez, que ha tornat a demanar perdó als ciutadans que havien cregut amb la unitat entre els partits sobiranistes, ha fet una crida a la perseverança i "a recuperar la confiança": "Tornarem a treballar i intentarem refer la unitat". "Demano disculpes, però no hi ha marxa enrere", ha afegit.


Enllaç noticia :