dilluns, 21 de desembre del 2015

L'Íbex-35 rep amb pèrdues importants el resultat electoral del 20-D

ARA







Mariano Rajoy, acompanyat d'altres membres del PP, saluda des del balcó de la seu després de saber-se els resultats del 20-D / REUTERS


La borsa espanyola aprofundeix les pèrdues després dels resultats que han deixat les eleccions del 20-D. L'Íbex-35 patia una caiguda del 2,71% cap a les 14 hores després de nedar en els números vermells durant tot el matí. L'índex espanyol ha engegat la jornada caient ja més d'un 2% en obrir i s'ha situat en 9.481 punts bàsics. Analistes de Renta 4 consultats per Efe, lligaven el descens al panorama incert de govern que han deixat els comicis generals. El PP ha perdut la majoria i l'escenari de possibles pactes, amb Podem irrompent com a tercera força al Parlament espanyol, s'augura complicat.

La cotització de l'Íbex s'ha situat per sota de la cota psicològica dels 9.500 punts amb tots els valors en pèrdues a primera hora. La gran majoria continuaven en vermell al migdia.

La prima de risc espanyola, que és el diferencial entre el bo espanyol a deu anys i el seu homòleg alemany, ha escalat 15 punts respecte a divendres i s'ha situat en 129,15 punts bàsics però a les 14 hores ha baixat lleugerament a 126 punts. La cotització de l'euro s'ha situat en 1,0861 dòlars.

Les principals pèrdues borsàries a l'Íbex a primera hora anaven des del 5,75% que perdia FCC en els primers minuts de cotització –el pitjor resultat– fins a les pèrdues per sobre del 3% d'entitats financeres com el Santander, el Popular o CaixaBank.

El Santander no escapava dels números vermells tot i haver anunciat aquest dilluns mateix la compra del portuguès Banif. També Merlin Properties, que s'estrena a l'Íbex ocupant la vacant que ha deixat Abengoa, ha començat amb pèrdues de l'1,88%.

A Europa, les borses han engegat la setmana tendint a l'estancament i s'han reactivat lleugerament a mesura que avançava el matí. Frankurt pujava un 0,6%, mentre Londres avançava un 0,87%, París un 0,38% i Milà un 0,28%.


Enllaç noticia :