dimecres, 18 de novembre del 2015

Dos morts i set detinguts en l’operació policíaca a Saint-Denis


Dimecres  18.11.2015  12:52

MÓN

Entre els morts hi ha una dona que s'ha immolat a l'edifici que era assaltat pels agents.








El govern francès ha confirmat que l’operació policíaca a Saint-Denis, al nord de París, ha acabat, després de gairebé set hores, segons ha dit el seu portaveu, Stéphane Le Foll. La intervenció ha acabat amb almenys dos morts i set detinguts, segons la premsa francesa. La fiscalia ha confirmat, de moment, només, la mort d’una dona que s’ha immolat a l’edifici, i que segons la premsa hauria tingut contactes amb el cervell dels atemptats, el gihadista belga Abdelhamid Abaaoud. Per la seva banda, la policia francesa ha informat que cinc agents han estat ferit lleus.


‘Set persones han estat arrestades, dos persones han mort, entre elles una dona per una explosió’, ha confirmat també el ministre de l’Interior francès, Bernard Cazeneuve, que ha atès els mitjans de comunicació des de Saint-Denis. Cazeneuve ha felicitat a les forces de seguretat franceses i ha destacat la ‘sang freda’ dels ciutadans de la zona, que han seguit les indicacions dels agents.

L’operació, que havia començat a dos quarts de cinc de la matinada, s’ha allargat durant gairebé set hores.

Vídeo amb el so de les detonacions durant el dispositiu policíac:



Opérations antiterroristes : deux explosions... per lemondefr


Vídeo enregistrat per testimonis quan ha començat l’assalt:








L’objectiu prioritari d’aquest dispositiu a Saint-Denis era Abdelhamid Abaaoud. Però no se l’ha trobat. Segons els serveis de seguretat belgues, és l’organitzador dels atemptats de París. És un gihadista que es donava per fugit a Síria i condemnat en absència a vint anys de presó a Bèlgica. Té 27 anys, i també és considerat el cap de la cèl·lula que va ser desactivada al començament de l’any a Verviers, a la regió de Lieja, en les operacions que es van fer al gener, després de l’atemptat contra la revista satírica Charlie Hebdo.

Des de dilluns la policia francesa ha fet escorcolls en més d’un centenars de domicilis per tot arreu de França, a la cerca de còmplices dels atemptats i sobretot de Salah Abdeslam, l’únic atacant de qui es té constància que va acabar fugint. Avui tampoc no se l’ha trobat en l’operació policíaca. Els altres set gihadistes van morir perquè es van fer esclatar ells mateixos o morts per la policia. Segons les fonts de la investigació, Abdeslam va fugir la nit mateixa dels atemptats i va travessar la frontera amb Bèlgica. La policia el va arribar a aturar a la frontera, però el va deixar anar perquè no estava fitxat. A Brussel·les és on hi ha hagut aquesta setmana també una gran operació policíaca per a trobar-lo. Hi hauria un vídeo que confirmaria encara la participació d’un novè atacant en la matança de divendres.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/dos-morts-i-set-detinguts-en-loperacio-policiaca-a-saint-denis/