dilluns, 2 de novembre del 2015

Corcuera, el ministre més fosc de PSOE, titlla de colpistes a 2 milions de catalans

Dilluns, 2 de novembre de 2015 11:50 h

José Luis Corcuera, que posseix un historial de corrupció i vincles amb el terrorisme d'estat, s'atreveix a donar lliçons de democràcia als catalans


José Luis Corcuera, una de les velles glòries del PSOE i que representa l'Espanya més autoritària i reaccionaria, s'ha atrevit a donar lliçons de democràcia als catalans al programa de 13TV 'La Marimorena'. A mesura que el debat s'escalfava amb la presència a plató de Jaume Jaume, membre de l'ANC, Corcuera ha arribat a titllar els catalans de 'colpistes' per voler votar i ser sobirans. Però, què hi ha darrera de Corcuera? No us perdeu aquest resumit historial ple de taques fosques del ministre de l'interior de Felipe González, que va haver de dimitir per vinculacions al terrorisme d'Estat per la trama dels GAL. 
 
 
José Luis Corcuera Cuesta


La democràcia segons Corcuera

Quan la bilis ja li ha arribat al cervell, José Luis Corcuera Cuesta ha etzibat literalment: 'Y sobre el derecho a decidir, ¿dónde existe ese derecho en el mundo? Eso que os habéis inventado condiciona la democracia... ¿Tú eres un demócrata? Tú, que quieres pegar un golpe de Estado en mi país... ¿eres un demócrata? ¿Pero desde cuándo? ¿Tú me vas a hablar a mí de democracia? Vosotros lo que pasa es que estáis acostumbrados no sé por qué a que os traten con mimo y con una deferencia inusual...'

Això de tractar amb delicadesa algú segur que no és el fort de José Luis Corcuera Cuesta, aquí diferents exemples:

Autoritari i fatxenda



El 6 de maig de 2011 durant les festes de la Fira d'Abril de Sevilla va ser condemnat a pagar una multa de 300 euros per una falta contra l'ordre públic al intentar accedir amb el seu cotxe a un aparcament reservat a vehicles oficials a la Fira. L'exministre socialista va intentar accedir al Recinte Firal i va escridassar a dos Policies Locals amb frases com: 'Mi escolta y yo vamos para adentro', 'Usted no sabe con quién está hablando' i 'Yo sí le estoy amenazando'. Una clara mostra del caràcter reaccionari i d'un temperament totalment fora de lloc.

La seva famosa 'llei de la patada'


Corcuera va ser l'artífex de la a 'Ley Corcuera' o 'Ley de la patada en la puerta'. Aquesta llei socialista del 1992 i encara vigent va aixecar polseguera ja que permetia a policies entrar i registrar un domicili sense autorització del jutge quan perseguien delictes de narcotràfic. Fou criticada perquè experts asseguraven que estava pensada per vulnerar drets dels treballadors. Tan escandalosa era que fins i tot el desprestigiat Tribunal Constitucional espanyol va anul·lar-ne alguns preceptes.

Dimissió per la seva vinculació als GAL

En les eleccions generals de 1993 fou reescollit diputat però va haver de dimitir poc després del seu càrrec de ministre de l'Interior el maig de 1993 per presumptes irregularitats amb l'ús dels fons reservats per part del ministeri així com la seva implicació en una trama terrorista contra els GAL. Finalment renuncià a la seva acta de diputat el maig de 1994 per tal de ser jutjat.

Perd sentències i no paga

Com informa ExtraConfidencial.com, el 18 de maig de 1997 el Jutjat de Primera Instància número 57 de Madrid dictava Sentència desestimant íntegrament la demanda interposada per Corcuera. Perdia així el litigi contra un periodista que havia fet diferents articles sobre un xalet de la seva propietat. Van imposar el pagament de costes a Corcuera. La defensa del periodista intenta, des de llavors, cobrar els 8.000 euros entre principal, interessos i costes. Fins i tot, se li ha requerit pel Jutjat perquè pagui el seu deute o designi béns, però l'exministre socialista fa cas omís. El més sorprenent de tot és com la Justícia ha estat incapaç d'executar aquest deute quan José Luis Corcuera Cuesta i la seva dona, Margarita Alday Villán, posseeixen dues propietats segons reflecteix el Registre de la Propietat. 

Misterioses i múltiples identitats per a no ser embargat

José Luis Corcuera Cuesta compta amb quatre identitats diferents un fet que ha impossibilitat que acabés pagant. Fins a quatre organismes o institucions faciliten un número diferent del DNI:
1- En un escrit al Jutjat de Primera instància 57 de Madrid, que instava a l'embargament de la pensió de l'ex titular d'Interior, el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques indica que el DNI és el 14386891X
2- A la sentència dictada per l'Audiència Provincial sobre malversació de fons públics del polèmic assumpte dels "fons reservats" figura el 1438691T; és a dir un número menys.
3- Al Registre de la Propietat consta el 14386891T
4- La secretària general del Tresor i Política Financera (ministeri d'Economia i Competitivitat) informa del mateix número de DNI que el Registre de la Propietat però sense lletra: el 14386891

No cal dir que, un cop repassat l'historial d'aquest 'referent' del socialisme espanyol, José Luis Corcuera Cuesta no té cap legitimitat per a donar-nos lliçons de democràcia.
Enllaç noticia :