dimarts, 24 de novembre del 2015

Aragonès: "Montoro està infligint un càstig a la ciutadania catalana"

per Redacció 24 de Novembre 2015 a les 16.34 h

El diputat de Junts pel Sí assegura que el procés d'independència no s'aturarà tot i la intervenció financera de la Generalitat.





Pere Aragonés, ERC.


El diputat de Junts pel Sí Pere Aragonès ha assegurar aquesta tarda que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, està aprofitant els problemes de liquiditat que té la Generalitat per castigar els catalans. "Aprofiten les necessitats financeres de la Generalitat, molts semblants a les de la resta de comunitats, per infligir un càstig a la ciutadania", ha denunciat en una roda informativa al faristol del Parlament.
El portaveu adjunt de Junts Pel Sí ha garantit que el procés d'independència iniciat pel Parlament no s'aturarà tot i la "intervenció financera" de la Generalitat. "El procés d'independència depèn de la voluntat de la ciutadania catalana", ha subratllat. "Les condicions per accedir al FLA són absolutament excessives", ha prosseguit Aragonès, que les ha comparades amb les que la Troica va imposar a Grècia en l'últim rescat.

"Avui l'Estat imposa a Catalunya condicions internes similars a Grècia no per qüestions econòmiques, sinó polítiques i ideològiques", ha insistit. Aragonès ha situat el resultat del 27-S com el motiu del canvi en el FLA i ha recordat al govern espanyol que les conseqüències no només les pagaran els independentistes, sinó tots els catalans. Per això, ha demanat a tots els grups parlamentaris catalans que donin suport al govern en els recursos contra el ministeri d'Hisenda.

El FLA suposa, segons Aragonès, la intervenció financera de facto de la Generalitat, "per la porta del darrera", sense necessitat d'aplicar l'article 155 de la Constitució. "Al PP, en campanya electoral, se'ls fa la boca aigua de pensar en la suspensió de l'autonomia de Catalunya, però ja s'ha produït la intervenció en matèria financera", ha assenyalat.

A partir d'ara serà el govern espanyol el que decidirà quins pagaments es prioritzen -fins ara era la Generalitat-, els tècnics del ministeri d'Hisenda estaran permanentment connectats per controlar les factures. Dues condicions "absolutament excessives". Aragonès, però, ha explicat que la condició més "abusiva" és la de vincular el pagament de les bestretes mensuals al compliment del FLA. "Es posa en risc la prestació dels serveis de l'estat del benestar i es deixen en paper mullat tots els acords de finançament", ha conclòs.


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/11/_aprofiten_les_necessitats_financeres_de_la_generalitat_molts_semblants_a_les_de_la_resta_de_comuni_154025.php