dilluns, 19 d’octubre del 2015

Tensió a Súmate

per Redacció 19 d' Octubre 2015

Retrets, insults, amenaces i intents d'agressió en la primera reunió de l'entitat després del 27-S, segons 'El Temps'.

 

 

 







Tensió a Súmate després del 27-S. Segons 'El Temps', en la primera reunió de l'entitat independentista de castellanoparlants posterior a les eleccions hi va haver amenaces, insults, intimidacions i fins i tot intents d'agressió. Gabriel Rufán -també membre de l'ANC- va aixecar-se del seu seient i va encarar-se a José Rodríguez amb la intenció d'etzibar-li un cop de puny, segons han explicat persones presents a la reunió al setmanari citat.

'El Temps' explica que Rodríguez va posar-se dret i va respondre a Rufián: "Si això ho arreglem amb una hòstia, endavant", es va treure les ulleres i va parar la galta. Tot i això, la situació no va anar a més perquè hi van intervenir terceres persones, que els van separar, sempre segons explica el setmanari.

Els fets van ocórrer en la Junta de Súmate posterior al 27-S, on Rufián, mà dreta del president de l'entitat, Eduardo Reyes, li va retreure a Rodríguez unes piulades a Twitter on aquest últim suposadament el criticava. "És que el provoques!", hauria dit Reyes a Rodríguez, després de la reunió, enfocada a valorar els resultats de les eleccions plebiscitàries.

El relleu

A Súmate hi ha tensió sobretot pel que fa a la successió al capdavant de l'entitat, ja que Reyes vol compatibilitzar la presidència de l'associació amb el seu escó al Parlament com a diputat de Junts pel Sí. "Súmate sóc jo i tinc un mandat de cinc anys", va apuntar Reyes, segons presents a la reunió. En la mateixa reunió Reyes hauria arribat a dir: "Aquí heu vingut a matar-me", en referència als membres de Súmate que van expressar el seu descontentament amb la seva figura i els qui només estan a l'entitat pel càrrec.

Altres insults i retrets que hi hauria hagut en la reunió van ser "traïdors" i d'altres sinònims, a més de "fracassats polítics". Finalment, Reyes hauria amenaçat amb una moció de censura, idea que no va prosperar.
Enllaç noticia :