divendres, 16 d’octubre del 2015

Aznar reivindica el pacte del Majestic: "Va ser molt positiu per a Espanya i per a Catalunya"

per Redacció 16 d' Octubre 2015

L'expresident espanyol creu que aquest acord "va fer possible un Govern sota el mandat del qual el nostre país va assentar la recuperació, el creixement i l'ocupació, va adquirir credibilitat i projecció internacional".

 

 


L'expresident espanyol José María Aznar   |   ACN



L'expresident espanyol José María Aznar reivindica avui des d'un article al diari 'El Mundo' el pacte del Majestic, de l'any 1.996. Creu Aznar que aquest "va ser un acord molt positiu per tota Espanya i molt bo també per a Catalunya. Va fer possible un Govern sota el mandat del qual el nostre país va assentar la recuperació, el creixement i l'ocupació, va adquirir credibilitat i projecció internacional, es va enfrontar al terrorisme amb una mobilització social sense precedents i va aconseguir entrar en l'euro com Estat fundador, arribant a temps per primera vegada en moltes dècades a una gran cita històrica".

Segons Aznar, "el Govern del Partit Popular sempre va estar en condicions de decidir i de fer el que va creure necessari. El pacte no va generar privilegis; en la seva gran majoria, els continguts acordats -i sens dubte els més importants- van tenir aplicació general. L'acord no només va sustentar un Govern estable, i al mateix temps actiu, sinó que representava un esforç de trobada en la millor línia de l'esperit constitucional, per fer possible el que llavors reclamava l'interès d'Espanya, que en aquella primavera de 1996 reclamava molt".

En aquesta línia, opina que "el catalanisme es mantenia allunyat de pretensions maximalistes i podia comprovar com la vocació d'intervenir en la política espanyola, que presentava com una dels seus senyals de definició, podia realitzar-se per camins raonables, sense haver de passar necessàriament per l'esquerra i sense plantejar l'interès de Catalunya com un joc de summa zero amb el de la resta d'Espanya".

Finalment, conclou afirmant que "com convé distingir entre veus i ressons, cal fixar-se en els dits acusadors que apunten al Majestic, perquè molts d'ells fins ara no deixaven d'adoctrinar-nos sobre les maldats de les majories absolutes i les bondats de "la cultura del pacte". I això sense comptar amb tots els que de sobte exhibeixen una portentosa clarividència retrospectiva des de la qual endevinen el passat però que no els dóna per recordar on estaven o què escrivien sobre l'acord fa ara gairebé 20 anys. Em sembla que hi ha molta inconsistència i bastant miopia en aquestes reaccions que, al final, exculpen als nacionalistes de les seves responsabilitats i les traslladen als que són titllats bé d'entreguistes o bé d'immobilistes, segons ho dicti l'argumentari del dia o la conveniència en temps difícils. I aquesta sí que és una qüestió de lleialtat. A la veritat, per descomptat".


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/10/aznar_reivindica_el_pacte_del_majestic_va_ser_molt_positiu_per_a_espanya_152091.php