dimecres, 7 d’octubre del 2015

Albert Rivera planteja la supressió del concert econòmic basc

Dimecres  7.10.2015  12:09

PAÍS

'No podem ignorar el 47,8% que han votat opcions independentistes', diu el presidengt de Ciutadans.

 

 




El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha plantejat avui la supressió del concert econòmic basc. En una entrevista a TV3, Rivera ha dit que cal unificar el sistema de finançament a l’estat espanyol i ha declarat: ‘Europa ja ha advertit que les quotes basques i navarreses no serveixen’. Ha afegit que no es pot dir que no al concert per a Catalunya i alhora acceptar-lo al País Basc, i s’ha mostrat partidari de ‘suprimir els privilegis, i no copiar-los’.

Sobre la possible reforma de la constitució, Rivera ha dit que el text ‘es podria millorar’, però no ha dit pas que calgués fer-hi cap reforma a fons. En tot cas, Ciutadans presentarà la seva proposta reforma aquest mes d’octubre.


En relació amb el 27-S, el president de Ciutadans ha dit que hi havia hagut una majoria de catalans que no havia votat a favor de la independència, tot i que ha admès que ‘no podem ignorar el 47,8% de catalans que ho van fer’.

Rivera s’ha preguntat com CDC i ERC justificaran que es presenten a les eleccions espanyoles si tenen un full de ruta ‘al marge de les lleis democràtiques’ que parla de declarar la independència.

Vegeu l’entrevista sencera:








Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/albert-rivera-planteja-la-supressio-del-concert-economic-basc/