dimecres, 2 de setembre del 2015

Paraguai, Dinamarca, Irlanda i Uruguai ja han estat informats sobre la independència

02/09/2015

Una representació catalana compareix davant el Senat paraguaià per informar del procés.


Lluís Bou



El Senat del Paraguai


Paraguai, Dinamarca, Irlanda i Uruguai ja han estat informats sobre la independència, a petició de les institucions d'aquests països. L'interès pel procés català als països nòrdics, anglosaxons i llatinoamericans no para de créixer. No és només que el govern català hagi anat a fer conferències a aquests països, sinó que representants catalans han estat citats pels òrgans parlamentaris d'aquests Estats, que han debatut la qüestió.


La directora general de Relacions Exteriors del Govern de Catalunya, Francesca Guardiola, ha comparegut aquest matí a la Comissió de Relacions Exteriors i Assumptes Internacionals de la cambra paraguaiana, convidada per aquesta, per explicar el moment polític que viu Catalunya.
Guardiola ha explicat el caràcter plebiscitari de les eleccions i ha recordat que “es tracta de l’única opció legal que li ha quedat al Govern per conèixer de forma democràtica i legal l’opinió dels catalans respecte del futur de Catalunya”. “Els catalans també han de poder decidir sobre la forma i el disseny politico-institucional del seu país”, ha afegit la directora general.
Durant la seva compareixença, la directora general ha exposat davant dels senadors paraguaians una breu cronologia històrica per explicar el moment polític actual que viu Catalunya, el full de ruta de les forces sobiranistes i les possibles conseqüències de la propera cita electoral catalana. Guardiola també els ha parlat sobre el caràcter democràtic, pacífic i integrador del moviment sobiranista català, “trets característics del procés”, ha recordat, “que es podran tornar a comprovar en la manifestació del proper 11 de setembre”.
El Senat uruguaià ha celebrat després un debat de la directora general amb els membres de la Comissió de Relacions Exteriors, amb preguntes sobre el procés i sobre el dret a l’autodeterminació en la legislació internacional. A la sessió hi han assistit membres de tots els partits polítics representants al Senat del Paraguai, inclosos alguns diputats que no formen part de la Comissió de Relacions Exteriors i que hi han participat per l’interès del tema tractat.
Enllaç noticia :