dimecres, 16 de setembre del 2015

Inversors canvien bons espanyols per italians per por que una Espanya sense Catalunya no pugui pagar el seu deute

| 16/09/2015 a les 19:40h

Segons "Bloomberg", l'altra preocupació són les eleccions espanyoles, on Podem i Ciutadans poden fer un bon resultat.






Els inversors internacionals canvien els bons espanyols per italians per por que una Espanya sense Catalunya no pugui pagar el deute. Aquesta és la principal conclusió a la que arriba un estudi publicat pel prestigiós diari econòmic Bloomberg. "L'empenta de Catalunya per independenditzar-se en un escenari cada cop més fracturat políticament ha inquietat les persones que tenen bons, les quals exigeixen millors rendiments del deute espanyols en comptes de títols públics italians", explica.


Empenta de Catalunya de alliberar-se en un paisatge polític cada vegada més fracturada han sacsejat els tenidors de bons, els que ara estan exigint millors rendiments de posseir deute sobirà espanyol en comptes de títols públics italians.

En les enquestes fetes a 22 experts, la capçalera apunta que, a més de "la incertesa política a Catalunya", als inversors els preocupa els resultats de Podem i Ciutadans a les eleccions espanyoles de finals de desembre.

Així, la conclusió és que, encara que els fonaments econòmics d'Espanya són sòlids -estima que l'economia espanyola és la segona en creixement a la UE- i millor que la italiana, en aquest moment el risc prové de la política.


Enllaç noticia :



1 comentari :

Unknown ha dit...

I si a sobra, quedem fora de la U.E. se la menjaran sencereta.