dissabte, 22 d’agost del 2015

Barcelona en Comú en risc de trencament si s’aprova l’adhesió a l’AMI

Dissabte, 22 d'agost de 2015 05:00 h

ICV-EUiA vol impedir sigui com sigui que els regidors tinguin llibertat de vot, no volen de cap de les maneres que l’Ajuntament entri a l’AMI abans del 27-S, consideren que seria un problema per a Catalunya sí que espot


L’acord de moció presentada per CiU, ERC i la CUP per decidir si la capital de Catalunya s’adhereix a l’AMI ha crispat i ha posat en crisi la coalició Barcelona en Comú. Els membres de Podemos i ICV-EUiA no volen donar un triomf a les llistes independentistes i es neguen en rodó a acceptar la possibilitat proposada per Ada Colau de donar llibertat de vot als seus regidors, cosa que faria que un mínim de quatre regidors votessin sí a l’adhesió.




CV, EUiA i Podemos collen Colau per evitar l’adhesió de Barcelona a l’AMI per raons tàctiques

El primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello és partidari de donar llibertat de vot i aprovar la moció d’adhesió a l’AMI i ja tenia convençuda Ada Colau, però tant Podemos com, sobretot, ICV ha posat el crit al cel i fins i tot han amenaçar amb un trencament si Barcelona aprovava la moció amb els vots de regidors de Barcelona en Comú.

Pisarello insisteix en aprovar l’adhesió a l’AMI i Colau pressionada pels regidors d’ICV-EUiA dubta


Els arguments de l’alcaldessa són molt fràgils, Barcelona ja ha votat dos cops sobre la independència i els ha guanyat, fer ara una consulta per entrar a l’AMI és una excusa de mal pagador i té un cost econòmic inassolible. Colau volia traslladar el debat i la votació desprès del 27S per evitar tensions dins de la coalició, però la proposta de resolució s’ha presenta ara i ha obert una greu crisi i la confiança ha quedat tocada.




Passi el que passi les ferides i les desconfiances dins de Barcelona en Comú s’han obert

En política, les ambigüitats tenen costos polítics i l’alcaldessa de Barcelona ha obert, faci el que faci, la seva primera crisi dins de Barcelona en Comú.



Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/426367/barcelona-en-comu-en-risc-de-trencament-si-saprova-ladhesio-a-lami