dimarts, 18 d’agost del 2015

Baños: “El que planteja Catalunya Sí que es Pot sembla que surti d’El Ministerio del Tiempo”

Dimarts, 18 d'agost de 2015 09:40 h

El cap de llista de la CUP no nega categòricament fer president a Mas o entrar a un govern de Junts pel Sí


Antonio Baños no està fent cap gest que faci pensar a Catalunya Sí que es Pot que un govern tripartit d’esquerres encapçalat per Lluís Rabell és possible. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el cap de llista de la CUP pel 27-S ha estat molt crític amb el discurs de la candidatura que aplega Podemos i ICV: “El que es planteja Catalunya Sí que es Pot sembla que surti d’un capítol d’El Ministerio del Tiempo”, ha dit en referència a la sèrie de Televisió Espanyola on els protagonistes viatgen constantment al passat. 



Antonio Baños a Catradio




La CUP no esperarà trucades de l'Estat

Baños ha justificat la crítica amb l’argument que “totes les propostes que estan fent són del passat, ja s’han provat i han estat fracassos manifestos”, i ha recordat el pacte fiscal o el referèndum pactat que proposen els de Rabell. 


A més, ha afirmat que la CUP té pressa i no esperarà trucades de l’Estat: “Si aquesta gent té fe i pot esperar al costat del telèfon la trucada dels ‘jefes’ de Madrid, de la ‘autoridad competente’, endavant”. 

El periodista ha criticat Sí que es Pot per la indefinició i per la intenció de presentar-se el 27-S per sumar una autonomia més per a Podemos, camí de les espanyoles.

Crítiques a Junts pel Sí per l'embolic del paper de Romeva i Mas


D’altra banda, Antonio Baños també ha picat el crostó a Junts pel Sí per l’embolic sobre qui serà el presidenciable i quin serà el paper de Raül Romeva, i per l’anunci ‘gota a gota’ de personalitats que se sumen a la llista, coses que, segons el líder cupaire, impedeixen discutir què passarà a partir del 28-S.

Amb tot, preguntat per si entraria a un govern amb l’altra llista independentista, no ho ha negat, sempre i quan hi hagi la intenció de “no marejar més la perdiu”, i hi hagi dos objectius: començar ja un “procés constituent que ens porti a una república catalana sobirana i justa” i “una ruptura amb l’Estat Espanyol”. 

Sobre fer president a Mas, ha dit que no es veu investint-lo, però no ha estat tan contundent com ho va ser David Fernández fa uns dies. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/425842/banos-el-que-planteja-catalunya-si-que-es-pot-sembla-que-surti-del-ministerio-del-tiempo