dijous, 23 de juliol del 2015

La UEFA més antidemocràtica multa amb 30.000€ el Barça pels crits d’independència a la final de la Champions

Dijous, 23 de juliol de 2015 17:10 h

L’exhibició d’estelades per part dels aficionats catalans i els clams de llibertat han estat vetats per un organisme que té un president acusat de corrupció


L’organisme que presideix Joseph Blatter, un home que s’ha vist obligat a deixar el càrrec per les acusacions que planen de corrupció, i que fa unes setmanes va retratar un documental de TV3 a 30 minuts, ha sancionat el FC Barcelona amb una multa de 30.000€ per portar estelades i cridar “independència”.




L'actitud de la UEFA és indignant


Actitud totalment antidemocràtica de la UEFA

El Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA ha decidit sancionar el FC Barcelona després d’obrir-li un expedient sancionador just després de la final. La sanció “només” serà econòmica, ja que s’evitarà que es tanqui el camp, un fet que ja seria del tot intolerable si no ho és prou ja.

La persona que ha aconseguit que el Barça sigui sancionat, és l’advocada esportiva Anna Bordiugova que ha denunciat la vulneració de l'article 16.2 del reglament. La ucraïnesa s’ha imposat a l’informe del propi delegat de la UEFA a l’Olympiastadion de Berlin, on deia que l’afició culé havia mantingut un comportament ben correcte. Bordiugova s’ha servit d’imatges televisives per atacar una afició i un poble que va expressar un clam i una reivindicació absolutament democràtica.

L'article 16.2



Segons el Codi disciplinari, l'article 16.2 sanciona totes aquelles conductes per part de l'afició que no tinguin res a veure amb l'esport. L'article doncs, deixa al mateix sac els càntics feixistes i els crits d'independència totalment pacífics com els dels aficionats catalans.

"The use of gestures, words, objects or any other means to transmit any message that is not fit for a sports event, particularly messages that are of a political, ideological, religious, offensive or provocative nature."

Les actituds contràries als himnes nacionals, també són sancionades pel mateix article. Desgraciadament, el règim sancionador està ple de contradiccions car la política (els himnes nacionals) estan implícits en el mon de l'esport.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/421284/la-uefa-mes-antidemocratica-multa-amb-30.000-el-barca-pels-crits-dindependencia-a-la-final