divendres, 17 de juliol del 2015

Catalunya obre oficina a Israel

17/07/2015

La nova delegació, situada a Tel Aviv, pretén intensificar la internacionalització de les empreses catalanes.


Redacció


Imatge de la ciutat de Tel Aviv


La Generalitat de Catalunya ha obert una Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Tel Aviv (Israel) per intensificar la internacionalització de les empreses catalanes. L’any passat es va començar a treballar sobre el terreny amb l’obertura d’una antena tecnològica, que ara dependrà d’aquesta oficina amb l’objectiu de consolidar la presència empresarial de Catalunya a Israel.  

Així, actualment el govern compta amb una xarxa de 35 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions a tot el món, que ofereixen cobertura comercial a més de 90 mercats.


Les tasques de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions i de l’antena tecnològica a Tel Aviv són, d’una banda, intensificar la cooperació en el camp de la innovació entre empreses catalanes i israelianes, i és que segons la consellera delegada d’Acció, Núria Betriu,  

“Israel és una de les potències internacionals en els camps de la innovació i l’emprenedoria, amb una elevada despesa privada en recerca i desenvolupament: s’hi destina el 5% del PIB, el doble de la mitjana de la OCDE”.

Així, la delegació identificarà oportunitats d’innovació al país que encaixin amb projectes d’empreses catalanes, organitzarà missions empresarials i fomentarà la mobilitat d’investigadors catalans en centres tecnològics i de recerca israelians.

 Es treballarà conjuntament amb MATIMOP, l’agència israeliana per la recerca i el desenvolupament.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/catalunya_obre_oficina_a_israel_110860.php