dimarts, 30 de juny del 2015

Representants de l'OMS feliciten el Govern pel model català d'atenció social i sanitària

Dimarts, 30 de juny de 2015 05:00 h

Responsables de la institució es reuneixen amb el secretari de l'Executiu per conèixer l'actuació de Catalunya en aquest àmbit


Barcelona (ACN).- El coordinador de l'Estratègia d'Atenció Integrada de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Hernán Montenegro, ha posat en valor el model català d'atenció social i sanitària i ha felicitat el Govern per aquesta iniciativa en una reunió amb el secretari de l'Executiu, Jordi Baiget, que ha tingut lloc aquest migdia al Palau de la Generalitat. Montenegro i el seu equip visiten aquests dies Catalunya, com a regió europea en aquest àmbit, per conèixer de primera mà el pla interdepartamental d'atenció i interacció social i sanitària, a més d'intercanviar experiències, a partir de diverses entrevistes i sessions de treball amb els encarregats de la seva implementació.






Catalunya exemple a la propera assemblea de l’OMS

En aquest sentit, Baiget ha assenyalat que la iniciativa és una "clara aposta de Govern" per oferir un model assistencial centrat en les persones i que implica la necessitat d'aprofundir en la interacció dels serveis sanitaris i socials, sempre des de la col·laboració dels departaments implicats.

Per això, el secretari de l'Executiu ha remarcat que la transformació implica un canvi de filosofia en dues de les principals columnes que configuren l'estat del benestar: la sanitat i els serveis socials, ja que és imprescindible per fer viable l'encaix d'aquests dos àmbits. Baiget ha subratllat que aquests dos àmbits parteixen de punts diferents en el seu desenvolupament, recursos, sistemes d'informació, modernització de les estructures, valors, normes o criteris d'accés a les prestacions.

L’OMS adaptarà el model català com a exemple en l’estratègia global d’atenció centrada en la persona i els serveis integrals

Per aquest motiu, ha indicat als responsables de l'OMS que és essencial dibuixar el disseny i planificar les estratègies per situar els serveis sanitaris i socials en una visió i actuació de conjunt, com estipula el Pla interdepartamental d'atenció i interacció social i sanitària (PIAISS), aprovat pel Govern i començat a implementar fa mes d'un any.

D'aquesta manera, els representants de l'organisme internacional adoptaran el model català com a exemple en l'estratègia global d'atenció centrada en la persona i serveis integrats que estan elaborant i que presentaran en l'Assemblea Mundial de l'OMS del 2016. Així mateix, Hernán Montenegro ha mostrat interès per signar convenis amb la Generalitat sobre aquest àmbit d'actuació. En la reunió, també hi han participat el director del PIAISS, Albert Ledesma, la Cap del Programa Pacient Expert Catalunya®, Assumpció González Mestre i el director de la càtedra de cures pal·liatives de la Universitat de Vic, Xavier Gomez-Batiste Alentorn.



Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/417653/representants-de-l-oms-feliciten-el-govern-pel-model-catala-d-atencio-social-i-sanitaria