dilluns, 29 de juny del 2015

La democràcia cristiana independentista tindrà partit

29/06/2015

UNIÓ

Castellà anuncia que comencen els preparatius a nivell territorial i amb els mil afiliats d'Hereus d'UDC 1931 per reconvertir la plataforma en partit.


Quico Sallés (Seu Nacional d'Unió)



Castellà atèn la premsa aquest migdia. - QS/ElSingular


Ni cinc minut després que el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, anunciés aquest migdia que obria expedient als vuit membres independentistes de la direcció del partit, hi ha hagut una contundent reacció dels afectats.

Toni Castellà, portaveu d'Hereus d'UDC de 1931, ha anunciat des del vestíbul que els afiliats a la plataforma encetaven els preparatius per constituir un partit propi abans del 12 de juliol. "Avui comença la refundació d'Unió", ha sentenciat Castellà, escortat dels membres de la direcció castigats.

"Avui s'ha trencat el partit", ha assegurat Castellà després d'haver estat expedientat. Un avís, segons els independentistes, per la resta de militants que fan costat a les tesis d'Hereus d'UDC de 1931.


Així mateix, ha acusat la direcció "d'interpretar" el resultat del 14-J com una reivindicació "autonomista" i així es presentarà el partit el 27-S, sense atorgar als comicis caire plebiscitari.

Per altra banda, els independentistes expedientats asseguren que el posicionament del partit s'ha pres antireglamentàriament perquè en el consell nacional no es va avisar que es votaria i que s'ha descartat celebrar un congrés que es podria haver celebrat la darrera setmana de juliol.

"Podien haver optat pel diàleg i haver celebrat un congrés per debatre amb la militància i la resposta ha estat la suspensió de la militància", ha conclòs Castellà.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/06/la_democracia_cristiana_independentista_tindra_partit_110311.php