dilluns, 8 de juny del 2015

Guerra oberta a Twitter entre l’aparell i els independentistes a Unió

08/06/2015

UNIÓ

Els acòlits a Duran, excitadíssims a la xarxa contra els independentistes que defensen el "no".


Q.Sallés (Redacció)



La seu d'Unió - Quico Sallés


La batalla a Unió es viu a tots els fronts. Tant a les agrupacions locals, com al món mediàtic i, com no podia ser d’una altra manera, a Twitter. Un front on el simbolisme i els referents polítics dels que defensen el “no” per defensar la independència es fan forts davant els arguments massa llargs de l’aparell i defensors a capa i espasa de la pregunta.

La primera mostra de l’alt voltatge polític d’aquesta lluita va ser el canvi d’avatar dels impulsors del gran grup del “no”. Pep Martorell, membre del comitè de govern d’Unió, va proposar una fotografia a quadrets en homenatge a Pau Romeva, membre fundacional d’UDC que davant la pregunta d’un anarquista si era “roig o negre” va respondre que era a “quadrets”. Una recomanació que han adoptat noms de pes de l’independentisme slow d’Unió com la diputada Titon Laïlla o la també vocal de la direcció Marta Vidal.


Un altres dels exemples d’aquesta batalla essencial és el debat obert diari que membres de màxima confiança de Josep Antoni Duran i Lleida, com l’eurodiputat Paco Gambús o el diputat Toni Font, amb una autèntica primera espasa dels independentistes desacomplexats com Carles Brugarolas, en “Bruga”. Aquest conseller nacional es va erigir com un líder agosarat en el consell nacional del passat 18 d’abril en el que se les va tenir sense romanços amb un dels tòtems duranistes com Josep Sánchez Llibre per impulsar “Construïm”. Brugaloras no s’arronsa ni davant de fidels de Duran com la que va ser regidora de l’Hospitalet, Anabel Clar, o de Sant Adrià, com Aitor Egea i respon un a un els tuits que li cauen dels favorables al “sí”.

Tampoc se n’estan de la brega els líders dels dos sectors. Per una banda, Duran des del minut zero ha engegat el Twitter per vantar-se de la seva campanya –cosa que ha despertat les suspicàcies de molts militants per la manera com ha accedit a les seves dades-. Toni Castellà tampoc no s’ha quedat curt i aprofita Twitter per defensar el “no com un sí a la llibertat i a la independència”.

Així, els defensors del “No” s’han desfermat amb perfils propis com el d’Unió de Joves pel No com Hereus del 31, que defensen obertament la independència de Catalunya. Les referències a Manuel Carrasco i Formiguera o Miquel Coll i Alentorn són contínues a Twitter en els diferents perfils que defensen obertament l'opció independentista el proper 14 de juny.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/06/guerra_oberta_a_twitter_entre_l_aparell_i_els_independentistes_a_unio_109625.php