dimecres, 20 de maig del 2015

Setze entitats presentaran una querella contra usuaris de Twitter que iniciten a l'odi anticatalà

Dimecres  20.05.2015  13:55

Els denunciants recorreran al Tribunal d'Estrasburg si la querella no reïx a l'estat espanyol.







Setze entitats signants del 'Manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme' presentaran aquesta setmana una querella a un jutjat de Barcelona, per denunciar almenys cinc comptes de Twitter que han fet piulades incitant a l'odi i a la violència contra els catalans i banalitzant el nazisme. Són comptes que en alguns casos tenen més de 13.000 seguidors i amb piulades freqüents d'aquestes característiques, però també s'hi afegeixen perfils que han publicat missatges més esporàdicament. Les entitats són conscients que a l'estat espanyol hi ha debat sobre 'els llindars' d'aquests delictes. Per això, si la querella no va endavant, recorreran al Tribunal d'Estrasburg.
Les entitats que subscriuen aquesta querella són: Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, Comissió de la Dignitat, Fundació Catalunya Fons per a la Defensa dels Drets dels Catalans, Amical de Mauthausen i altres camps, SOS Racisme, Intersindical CSC, Unió General de Treballadors de Catalunya UGT, Comissions Obreres CCOO, Centre Autonomista de Dependents del Comerç i de la Indústria CADCI, Acció Cultural del País Valencià, Plataforma per la llengua, Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana CAL, Associació per la Independència de Catalunya Ara o mai, Fundació Congrés de Cultura Catalana, Plataforma pel Dret a Decidir, Xarxa d'Entitats Culturals i Cíviques dels Països Catalans.

A continuació poder llegir el 'Manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del Nazisme':


«Darrerament s'està incrementant el nombre i la gravetat dels greus atacs verbals, de caràcter agressiu, vexatori i ofensiu, contra ciutadanes i ciutadans de Catalunya, contra el poble català, contra entitats catalanes i contra els nostres dirigents polítics. Se'ns acusa de ser racistes, feixistes i fins i tot nazis i hitlerians, pel fet d'aspirar a la sobirania de la nostra nació.

La inhibició de la policia, del ministeri fiscal i de les administracions públiques afavoreix l'augment d'aquestes acusacions i declaracions, i fomenta el discurs de l'odi, la xenofòbia i la confrontació entre els pobles.

Aquesta passivitat està derivant en una situació en què ja s'han donat senyals d'accions violentes i d'intolerància com l'atac a la llibreria Blanquerna a Madrid l'11 de setembre, mentre que la impunitat ha facilitat la creació d'un clima en què es demonitza l'exercici per part dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya dels seus drets nacionals. En definitiva, cal actuar contra la incitació a l'odi.

La banalització de l'ús del terme 'nazi' és vexatori per a qualsevol ciutadà i especialment per als milions de víctimes dels terribles crims de l'Holocaust jueu, el Prorrajmos gitano i d'altres col·lectius entre ells molts catalans durant el règim nacional socialista. I ho és quan s'equiparen els catalans amb 'nazis' i seguidors de Hitler.

Per tot això, les entitats signants, defensores dels drets humans, de la convivència dels pobles, de la tolerància i de la cultura, ens hem reunit amb l'objectiu de denunciar aquesta situació davant l'opinió pública i els organismes estatals i internacionals.

Ens comprometem a actuar d'ara endavant, conjuntament, amb totes les eines del sistema democràtic, encetant accions judicials en defensa de la ciutadania, donant suport als particulars, entitats i col·lectius d'arreu dels Països Catalans afectats per aquestes mostres d'odi i menyspreu, i estimulant les institucions públiques a donar suport a les nostres demandes.»


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4319904/20150520/setze-entitats-presentaran-querella-usuaris-twitter-iniciten-lodi-catala.html