divendres, 15 de maig del 2015

Mor el rei del blues, B.B. King, als 89 anys

El cantant i compositor ha estat considerat un dels millors guitarristes del món

L'octubre passat va cancel·lar els concerts previstos als Estats Units per “esgotament i deshidratació”.


15/05/15 08:08 - las vegas -



BB king en un concert al Poble Espanyol de Barcelona el 2006 Foto: ANDREU PUIG.
 

La llegenda del blues BB King ha mort aquesta dijous a la nit als 89 anys a casa seva, a Las Vegas, segons ha confirmat el seu advocat.

El famós guitarrista, cantant i compositor de blues va néixer el Itta Bena, a Missipí el 1925 i ha mort a Las Vegas el 14 de maig i es va convertir en l'indiscutible rei del blues, influenciant molts altres guitarristes, com per exemple, Eric Clapton.

Considerat un dels millor guitarristes de tots els temps, BB King anomenava a les seves guitarres, elèctriques model Gibson ES-335, Lucille. De fet, fins i tot va compondre una cançó amb aquest nom, que es va fer molt popular.

El músic, que va ingressar al Saló de la Fama del Rock and Roll el 1987, va començar la seva carrera a la dècada del 1940 i va publicar des de llavors més de 50 discos. Entre els seus temes més coneguts hi ha Three O'Clock Blues, The Thrill Is Gone i “When Love Comes to Town”, una col·laboració amb els irlandesos U2 .


El 2009 va rebre un Grammy en la categoria de millor àlbum tradicional de blues amb One Kind favor.

BB King va fer nombrosos concerts, sobretot durant la dècada dels 70, en què feia entre 250 i 300 actuacions de mitjana. En aquest vídeo podeu gaudir de la cançó The Thrill is Gone, enregistrada durant el concert que va fer a Montreux el 1993.

De fet, BB King va fer concerts fins fa poc. L'octubre passat va haver de cancel·lar les actuacions que tenia previstes als Estats Units per “deshidratació” arran de patir diabetis i “esgotament”.

BB King va enviar missatges d'agraïment a través del seu web oficial per les mostres de suport que havia anat rebent des de l'octubre arran de les cancel·lacions. L'últim que va escriure es va penjar l'1 de maig: “Estic recuperant-me a la meva casa a Las Vegas. Gràcies a tots pels desitjos i les pregàries”. El 7 d'abril va entrar un altre missatge en què anunciava que havia deixat l'hospital i que es trobava molt millor.

BB King va actuar el juliol del 2011 al Festival de Cap Roig , amb 85 anys, on tot i les dificultats de mobilitat per la seva edat no va defraudar els espectadors amb un repertori en què va repassar les cançons més populars de la seva trajectòria.






Darrera actualització ( Divendres, 15 de maig del 2015 09:41 ) 



Enllaç noticia :

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/854704-mor-el-rei-del-blues-bb-king-als-89-anys.html