dijous, 9 d’abril del 2015

Romano Prodi: "El destí de Catalunya és a Europa i dins d’Europa"

09/04/2015

PROCÉS

L’expresident de la Comissió Europea demana una “actitud constructiva” a unionistes i independentistes.


Pep Lloveras



Prodi, avui a Catalunya Ràdio



Romano Prodi ha assegurat avui que no s’imagina una Catalunya fora de la Unió Europea (UE). Qui va ser president de la Comissió Europea del 1999 al 2004 i dues vegades primer ministre italià (1996-98 i 2006-08) en governs d’esquerres s’ha mostrat convençut que el destí del Principat “és a Europa i dins d’Europa”, i ha demanat una “actitud constructiva” a totes les parts del conflicte amb Espanya.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el veterà polític no s’ha volgut posicionar explícitament sobre el procés català –“és un problema delicat que exigeix un gran respecte per part meva”, ha dit-, però ha alertat que existeix “un sentit del risc que una fragmentació repetida pot acabar amb una Europa feta pols”.


“Aquesta és una preocupació present a Brussel·les. Hi ha un cert dubte sobre aquestes independències”, ha indicat.

Prodi, que va visitar per primer cop Barcelona el 1977, quan ja ocupava un càrrec polític, és un gran admirador de la capital catalana i l’ha qualificat com la ciutat europea “més agradable”.

“La maquinària de Barcelona funciona molt bé”, ha afegit.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/04/_romano_prodi_el_desti_de_catalunya_es_a_europa_i_dins_d_europa_107862.php