dimecres, 8 d’abril del 2015

Neguit a l'estat espanyol pel viatge de Mas a Nova York

Dimecres, 8 d'abril de 2015 19:05 h

El president es reuneix amb grups de comunicació i inversors de Nova York per "dissipar dubtes, donar la cara, i explicar avantatges" de Catalunya


Hores abans de pronunciar la conferència 'Catalonia at the crossroads' a la Universitat de Columbia, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat que el cònsol espanyol a la ciutat el va rebre a l'aeroport en aterrar aquest dimarts i que no hi ha hagut cap ingerència del govern espanyol a la seva visita, i ha recordat que els contactes estrictament polítics s'haurien hagut de fer a San Francisco amb el governador. "Normalment l’estat fica la falca quan es tracta de contactes polítics, és el que els posa neguitosos; però no poden evitar" trobades amb fòrums econòmics o universitaris, ha afegit. O amb mitjans de comunicació: "Sé que no agrada, què hi farem, hem d'anar a la nostra", ha conclòs.            
El president Mas ha explicat que aprofitarà la visita a Nova York -es va incorporar aquest dimarts en posposar-se la primera part del viatge a San Francisco- per "tenir contactes amb gent del món dels think tanks, és a dir gent que crea opinió, amb inversors de finances", amb l'objectiu de "dissipar dubtes, donar informació i donar la cara, per explicar els avantatges i les virtuts de Catalunya i explicar el procés que interessa a molts llocs del món i especialment a Nova York".

El president, que ha dit que no té cap entrevista concertada en mitjans de comunicació, ha insinuat que també es reunirà amb grups de comunicació. "Entrevistes, no. Altra cosa és si tinc contactes amb grups de comunicació", ha dit el president sense voler especificar més.



S'hi reuneix, ha dit, perquè el procés pot generar "poc o molt incertesa" i amb les trobades pretén "aclarir dubtes" d'algunes preguntes "dures i punyents" que es poden plantejar. "La millor manera de dissipar dubtes és explicar-se", ha dit el president en una atenció als mitjans després de visitar la Delegació del Govern a Nova York.

En aquest sentit el president ha assegurat que a Estats Units els "conceptes" de democràcia i autodeterminació "s'entenen" perquè en són "fills", però ha admès també plantejar la construcció d'un nou estat "crea incertesa". Un de les llacunes és la viabilitat financera d'una Catalunya estat i en aquest sentit Mas els pretén "tranquil·litzar" perquè la veu "perfectament" factible. A l'estil, ha dit, d'Àustria, Dinamarca o Portugal, ha dit en referència a economia i població.

En aquest sentit, Mas ha posat sobre la taula els 15.000 milions d'euros en dèficit fiscal anual que, segons el Govern, en un procés de "sobirania es quedarien més a Catalunya". "Els tranquil·litza" perquè escenifica que es podria fer "front perfectament al deute".


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/396797/el-viatge-de-mas-a-nova-york-neguiteja-lestat-espanyol