dijous, 5 de febrer del 2015

Sorpresa a la premsa austríaca pel veto a Catalunya

05/02/2015

ÀUSTRIA

'Die Presse' destaca que el govern espanyol vol impedir l''ambaixada' catalana


Nerea Rodríguez

'Die Presse'


La premsa austríaca està sorpresa pel veto a Catalunya per part del ministeri d’Afers Exteriors. El diari ‘Die Presse’ es fa ressò de les declaracions d’ahir del ministre José Manuel García-Margallo assegurant que el govern del PP està estudiant recórrer per la via contenciosa-administrativa l’obertura d’ambaixades catalanes a Roma i Viena, i que també analitza l’anticonstitucionalitat de la llei catalana d’Acció Exterior.


‘Die Presse’ titula l’article: “Espanya vol prohibir l’ambaixada catalana a Viena”, i explica que García-Margallo “va qüestionar que el govern regional català dels nacionalistes, amb més de 50 delegacions estrangeres, tingui com a objectiu en realitat només la difusió de la llengua i la cultura catalana”. Així destaca que “el govern central espanyol veu l'intent de promoure el procés de separació d'Espanya’.

Alhora, destaca que “el parlament regional situat a Barcelona, està dominat per partits separatistes, i va adoptar a finals del 2014, una llei regional que reconeix a la regió de mentalitat independentista, no només les delegacions a l'estranger, sinó que també va concedir la política exterior d'un veritable Estat”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/sorpresa_a_la_premsa_austriaca_pel_veto_a_catalunya_106213.php