divendres, 6 de febrer del 2015

Sáenz de Santamaría: Objectiu, les 'ambaixades' catalanes

06/02/2015

PLEBISCITÀRIES

La vicepresidenta espanyola remarca que "la direcció de la política exterior correspon al govern de la nació"


Lluís Bou




La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha confirmat avui en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que impedir les 'ambaixades' catalanes és un objectiu polític de l'Estat. L'executiu espanyol tem que servixin per intentar el reconeixement internacional de la independència de Catalunya, i les intentarà eradicar.

"La direcció de la política exterior correspon al govern de la nació", ha assegurat Sáenz de Santamaría, en una línia similar a la del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo. La vicepresidenta ha confirmat que l'advocacia de l'Estat està estudiant la recent obertura de les delegacions de la Generalitat a Roma i Viena, així com també la Llei d'Acció Exterior del Govern, per si topen amb la Constitució i si "envaeixen competències" de l'Estat. Tot indica que presentaran recurs davant el Tribunal Constitucional, i que demanaran la suspensió de la creació de les oficines.









Sense tenir en compte el cost que té per a Espanya mantenir les seves seus diplomàtiques, Santamaría ha demanat al govern català que expliqui el cost que suposa obrir delegacions "en ciutats en què el govern espanyol ja hi té abaixades". "Les comunitats autònomes ja tenen la possibilitat d'aprofitar la representació exterior espanyola per enfortir la seva representació institucional en l'àmbit que els correspon i no amb d'altres tipus de representació", ha insistit, mantenint-se dins una òptica autonòmica.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/santamaria_objectiu_les_ambaixades_catalanes_106243.php