diumenge, 15 de febrer del 2015

La Generalitat diu que "actuarà" si l’estat posa través a les delegacions catalanes

Diumenge, 15 de febrer de 2015 14:55 h

El secretari d'Afers Exteriors, Roger Albinyana, assegura que la jurisdicció catalana i espanyola dóna cobertura legal a les 'ambaixades'



El secretari d'Afers Exteriors, Roger Albinyana


(ACN).- El secretari d'Afers Exteriors, Roger Albinyana, ha assegurat aquest diumenge que els països de la Unió Europea (UE) veuen "amb bons ulls" l'obertura de delegacions catalanes a l'exterior. En una entrevista al 3/24, Albinyana ha assenyalat que les converses que el Govern ha tingut en els últims mesos per a la creació de les seus de Viena i Roma han permès constatar que els països de la UE creuen que les delegacions catalanes "poden ajudar a incentivar i promoure els intercanvis comercials i culturals". 

"De fet, la llei les empara", ha reblat el secretari d'Afers Exteriors, que ha volgut recordar que "tant els marcs jurídics catalans com els espanyols" donen cobertura legal a les delegacions. 


El secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea ha dit que al Govern no li consta que l'executiu de Mariano Rajoy hagi presentat cap recurs en contra i que li "costaria creure" que ho acabi fent perquè "tots els marcs jurídics possibles, tan catalans com espanyols" donen cobertura legal a les delegacions. En qualsevol cas, ha dit que si el recurs s'acaba presentant "el Govern decidirà què fer i actuarà".

Albinyana ha assegurat que la resta de països de la UE veuen Catalunya com "un territori importantíssim de la península i amb una potència econòmica enorme" i que estan convençuts que les delegacions "ajudaran a incentivar i promoure els intercanvis econòmics, comercials, culturals i institucionals".

Paral·lelament, Albinyana ha assegurat que les delegacions de Viena i Roma "estan preparades per començar a funcionar en les properes setmanes". De la possibilitat d'obrir més delegacions a l'estranger, el secretari d'Afers Exteriors ha dit que caldrà esperar a després de les eleccions del 27 de setembre ja que "correspondrà al proper govern continuar, o no, la política d'acció exterior" de l'actual executiu.  


Enllaç noticia :