dissabte, 31 de gener del 2015

Un militar espanyol atropella i mata un mosso d'esquadra en un control de trànsit

Dissabte  31.01.2015  10:35

Autor/s: ACN

El conductor s'ha fugat i ha estat detingut 45 minuts després 






Un mosso d'esquadra ha mort atropellat aquest dissabte al matí en un control de trànsit a la C-58 a Sant Quirze del Vallès. El sinistre s'ha produït a les 07.15 hores a prop de la plaça del Mil·lenari de Sabadell. Segons ha pogut saber l'ACN, un turisme -un BMW sèrie 3 de color platejat- s'ha volgut saltar el control i ha envestit un dels policies, un caporal de trànsit, que ha mort a causa de les ferides. El vehicle s'ha donat a la fuga però ha estat interceptat 45 minuts després a l'entrada de Barcelona ciutat. El conductor, un membre del Grup Militar d'Alta Muntanya de la caserna del Bruc, ha estat arrestat i traslladat a dependències policials.


Segons han informat els Mossos els fets han passat a la C-58, al terme municipal de Sant Quirze del Vallès. L'autor dels fets, un home de 24 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Gramanet, ha acabat detingut poc temps després a Santa Coloma de Gramanet, com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi.

Els mossos havien establert un control de trànsit  al quilòmetre 12 de la carretera C-58. Pels volts de les 07.30 hores un turisme, d'alta gamma, s'ha apropat al control a gran velocitat. Els agents li han fet indicacions perquè s'aturés però el conductor del vehicle ha accelerat, ha envestit un capural i ha fugit del lloc. El mosso ha resultat ferit molt greu per la violenta envestida. 

Els agents que es trobaven al lloc l'han assistit fins que ha arribat l'ambulància medicalitzada però finalment ha resultat mort.

Immediatament s'ha activat un ampli dispositiu de recerca del vehicle fugitiu. A les 07.49 hores una patrulla de mossos ha vist el vehicle que buscaven, quan es dirigia a Barcelona per la carretera C-17, dins els terme municipal de Montcada i Reixac. El turisme els ha sobrepassat a gran velocitat.

La patrulla ha seguit el vehicle fins a la cruïlla del carrer de Jacint Verdaguer, a Santa Coloma de Gramenet. El conductor, ha quedat detingut com a presumpte autor de la mort de l'agent. La prova d'alcoholèmia que se li ha practicat al mateix lloc ha donat un resultat positiu de 0,71 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, han informat els Mossos.

El detingut ha estat traslladat a dependències policials i passarà a disposició judicial durant els propers dies.


Enllaç noticia :