dimarts, 6 de gener del 2015

Morenés diu que els militars espanyols viuen amb irritació el procés català

Dimarts  06.01.2015  09:31

El ministre de Defensa diu que 'la defensa d'Espanya és cosa de tots els espanyols'




El mistre de Defensa Ultradretà del PP, P.Morenés


El ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenés, ha declarat en una entrevista que publica avui el diari El Mundo que el procés català és viscut amb irritació per part dels militars espanyols. Textualment, ha dit que 'és igual d'irritant per a un sergent, un soldat o un oficial que per qualsevol espanyol que estima el seu país'. Morenès ha fet aquestes declaracions el dia que l'exèrcit espanyol celebra el dia de la Pasqua Militar, que enguany presideix per primer cop Felipe VI.


A la pregunta de com es viu des del ministeri 'l'anomenat repte sobiranista català', Morenés respon: 'Es viu amb la mateixa intensitat, preocupació i visió amb què el viuen tots els espanyols. Les forces armades en els aspectes polítics callena com a institució. Saben molt bé què han de fer, saben quines són les seves obligacions i què diu la llei sobre la seva missió, estan sotmeses al poder civil i ho han demostrat. Des de les forces armades es viu amb la tranquil·litat que el govern farà el que hagi de fer en compliment de les seves obligacions; la primera, complir i fer complir la llei.'

I afefeix: 'Realment, tot el procés és igual d'irritant per a un sergent, per a un soldat o per a un oficial que per a qualsevol espanyol que estima el seu país, que estima la seva pàtria i que no vol que es trenqui.'

A més, Morenès ha volgut recordar que la defensa de la unitat d'Espanya no és una cosa només de militars, sinó de tots els ciutadans espanyols: 'La defensa d'Espanya és de tots els espanyols. La cura de casa teva, de la teva pàtria, és una responsabilitat de cadascú. La pèrdua de la consciència de pertinença a Espanya de cadascú és molt, molt, molt greu'.

Finalment, preguntat per si veuria bé un acord entre PP i PSOE per a governar 'en cas d'una situació extrema', el ministre de Defensa espanyol diu també hi estaria d'acord si hagués de servir per a 'garantir el benestar i el futur d'Espanya i dels espanyols'.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4226155/20150106/morenes-diu-militars-espanyols-viuen-irritacio-proces-catala.html