dimecres, 1 d’octubre del 2014

La policia espanyola blinda la delegació del govern de l'Estat

01/10/2014

CONSULTA 9-N

Tanques i furgonetes de la Policia Nacional custodia la seu de l'Estat a Catalunya


Bernat Vilaró


Delegació del govern espanyol amb els antiavalots de la policia espanyola - BTV


La seu de la Delegació del govern espanyol del carrer de Mallorca està blindada amb tanques i custodiada amb furgonetes de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra, i concretament per desenes d'agents de les policies catalana i espanyola.

La CUP de Barcelona i altres col·lectius independentistes s'han anat concentrant davant aquesta seu per protestar contra la sentència del Tribunal Constitucional i per reclamar desobediència, i fins i tot ahir a la nit es va intentar acampar pacíficament davant el Palau Montaner.

Des d'aleshores la presència policial ha anat augmentant davant l'edifici que, des del 1980, representa l'executiu de l'Estat espanyol a Catalunya.

Envien 300 antiavalots



De fet, el ministeri de l’Interior, amb el popular Jorge Fernández Díaz al capdavant, ha enviat de forma urgent 300 antiavalots de la policia espanyola a Catalunya, que s’han desplaçat a Catalunya malgrat que les competències en seguretat ciutadana són exclusives dels Mossos d’Esquadra.

Aquests agents provenen de Valladolid, La Corunya, València i Oviedo, i pertanyen a la Unitat d’Intervenció Policial (UIP), que es caracteritza per la mobilitat dels seus efectius, que són desplaçats a punts on es produeixen grans concentracions de persones. Amb aquests 300 antiavalots enviats a Catalunya, n’hi haurà un total de 600.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/la_policia_espanyola_blinda_la_delegacio_del_govern_espanyol_103483.php