dimarts, 21 d’octubre del 2014

"Els catalans som tossuts i no ens rendirem fins que votem"(carta al 'Financial Times')

21/10/2014

CONSULTA 9-N

Una catalana escriu una carta al 'Financial Times' per explicar la "situació real" de Catalunya


Nerea Rodríguez



'Financial Times'


“Els catalans som tossuts i no ens rendirem fins que votem”. Així és com acaba la carta que la Marta Domènech Tarrat ha enviat al diari britànic ‘Financial Times’ per explicar la “situació real” de Catalunya. La carta, publicada diumenge, és curta, però molt clara, i comença explicant que “Catalunya ha tingut enfrontaments amb Espanya durant segles”.

En concret, explica que les diferències d'avui són principalment dos. “En primer lloc, tenim la nostra pròpia llengua i cultura. I en segon lloc, la distribució econòmica asimètrica del govern espanyol paralitza el desenvolupament català”. És per això que recorda que “en els últims anys venim reclamant des d'Espanya una gestió més autònoma dels problemes del nostre país”.


“Hem rebut rotundes negatives”, es queixa, motiu pel qual assenyala que “ara, una proporció significativa dels catalans volen ser independents, tot i la prohibició del referèndum”. L'única manera de saber el percentatge real de les persones que volen la secessió, assegura Domènech, és per votació: “Crec que hi ha dues maneres d'aconseguir aquest objectiu: una proposta del Govern espanyol perquè se celebri referèndum o una declaració unilateral d'independència”.

I conclou: “Aquest últim només serà possible si tots els partits independentistes s'uneixen per formar un nou partit i obtenir la majoria de vots del poble català”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/_els_catalans_som_tossuts_i_no_ens_rendirem_fins_que_votem_103947.php