dissabte, 25 d’octubre del 2014

El Madrid no aconsegueix aturar la simbologia feixista al Bernabéu

| Actualitzat el 25/10/2014 a les 17:45h

Les parades i quioscs dels voltants de l'estadi van plenes de banderes i bufandes amb insígnies feixistes com 'l'àguila de San Juan' 



Simbologia feixista al Bernabéu Foto: X.V.

El comunicat emès per la directiva del Reial Madrid recordant als socis que hi ha símbols que no poden ensenyar-se al Santiago Bernabéu no ha servit de res. Bàsicament perquè alguns distintius dels seguidors més radicals del club, els Ultrassur, porten incorporada aquesta simbologia.  

A primera hora de la tarda d'aquest dissabte, les parades i quioscs dels voltants de l'estadi anaven plenes de banderes i bufandes d'aquest grup extremista amb símbols feixistes com 'l'àguila de San Juan', insígnia oficial de la dictadura franquista.
No només això sinó que aquests punts de venda també oferien d'altres elements amb consignes de caire polític i que poden incitar a la violència, com banderoles espanyoles amb la llegenda "Cataluña es España", que no venen al cas, o b
ufandes amb insults a Leo Messi, "Messi enano tu hijo es de Cristiano".
 





Malgrat tot, l'ambient a les portes del Santiago Bernabéu era festiu hores abans del començament del partit i els seguidors del Barça es feien fotos sense problema amb samarretes blaugranes davant la façana de l'estadi madridista.

Els Ultrassur titllen de "repressió" la prohibició dels seus símbols

Els Ultrassur lamenten que la Llei de l'Esport prohibeixi l'exhibició de determinats símbols als estadis i consideren que es tracta d'una mesura "repressiva". "Esto se llama represión y persecución", assegura el grup radical en un comunicat difós a través de les xarxes socials. Així mateix, critiquen que "entrar per la porta 28 amb material d'Ultrassur sigui considerat exhibició de simbologia nazi". 


Simbologia feixista al Bernabéu Foto: X.V.



1 comentari :

Mela ha dit...

Hola Rosamary... Es una pena que un deporte que podía ser bonito, se ensucie y se malogre de este modo
Besos