dimecres, 3 de setembre del 2014

L'himne a favor de la independència d'Escòcia, número ú de les llistes britàniques

03/09/2014

ESCÒCIA

La cançó 'Cap in hand', dels 'The Proclaimers' (1988), s'ha convertit ara en la banda sonora del 'Yes Scotland'


Bernat Vilaró


'The Proclaimers', al videoclip 'I'm on my way'


Segurament el grup escocès 'The Proclaimers' no s'imaginava el 1988 que la seva cançó Cap in hand (Sunshine on Leith), es convertiria en l'himne per la independència d'Escòcia i que a dues setmanes del referèndum, aquest tema pugés fins a dalt de tot de la llista musical del Regne Unit.

La campanya per la independència del Yes Scotland ha recuperat la cançó durant els últims mesos per fer que escalés posicions en el rànquing de descàrregues musicals, i segons publica el Daily Record la cançó ja lidera la llista britànica de cançons més escoltades.

El secretari de Justícia d'Escòcia, l'independentista Kenny MacAskill (SNP), ha elogiat els esforços dels activistes per la independència: "És una iniciativa divertida", ha assegurat. Charlie Reid i Craig Reid, els germans membres del grup 'The Procalimers', han fet broma sobre aquest èxit, i han dit que si el Sí guanya el referèndum del dia 18, deixaran de reproduir la cançó.
Sobre la lletra de la cançó, hi destaquen frases com ara: "No puc entendre per què deixem que algú controli les regles de la nostra terra". "Hem de lluitar", conclou la lletra. El grup es coneix sobretot per la cançó '500 miles'.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/l_himne_a_favor_de_la_independencia_d_escocia_numero_u_de_les_llistes_britaniques_102774.php