diumenge, 14 de setembre del 2014

EH Bildu: "No podem deixar els catalans sols, cal estar a l'altura"

14/09/2014

CONSULTA

La formació fa una crida als bascos a respondre si es produeix una agressió al dret a decidir


Xavier Lladó





El president de Sortu i coportaveu d'EH Bildu, Hasier Arraiz, ha fet avui una crida a la societat basca i als partits per respondre de manera "unitària" a una "agressió" al "dret a decidir" de Catalunya i ha dit que els bascos no poden "deixar sols" els catalans en aquest moment.

Arraiz, qui ha assistit aquest matí a la festa de la verema a la localitat alabesa de Labastida, s'ha referit a la resposta social que va tenir la passada Diada de Catalunya i ha considerat que "milers de persones han donat una ordre al parlament català perquè segueixi endavant amb el procés" per materialitzar el dret a dir.


Ha opinat que el moment "històric" que s'està vivint a Catalunya exigeix que els bascos estiguin "a l'altura de les circumstàncies" i responguin "unitàriament" davant una possible "agressió" a la decisió que prenguin el parlament català i els catalans.

"No podem deixar-los sols, qualsevol agressió i amenaça contra Catalunya ho és contra Euskadi", perquè "el 'no' al dret a decidir de Catalunya és també un 'no' al dret a decidir dels bascos", ha advertit.

Davant la possibilitat que els tribunals anul·lin la llei de consultes del parlament català i la convocatòria d'un referèndum, ha fet una crida "a respondre unitàriament als carrers i en el Parlament Basc".

Arraiz, d'altra banda, ha contestat als que diuen que Euskadi no està a l'agenda de Rajoy -ho van manifestar ahir els portaveus del PNB en les Corts Generals- i ha opinat que és el president del Govern qui "no està a l'agenda democràtica d'Euskal Herria".



http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/eh_bildu_no_podem_deixar_els_catalans_sols_cal_estar_a_l_altura_103055.php