dissabte, 27 de setembre del 2014

Centenars de ciutadans es concentren a la plaça Sant Jaume amb crits d'independència

Dissabte, 27 de setembre de 2014 10:35 h

El Palau de la Generalitat s'engalana amb una senyera i el tapís amb l'escut penjat del balcó

 

Plaça de Sant Jaume


Barcelona (ACN).- L'acte de signatura del decret de convocatòria de la consulta per al 9-N ha congregat a centenars de persones a la plaça Sant Jaume per emparar al president de la Generalitat, Artur Mas. Els manifestants onegen senyeres i estelades, i reben als polítics que entren al Palau amb aplaudiments i crits d'"independència". 

La façana s'ha englanat per a l'ocasió amb una gran senyera i amb el tapís amb l'escut de la Generalitat penjant de la balconada. A dins, mentre, tot està a punt per a la signatura i el president hi és a dins des d'ahir. Artur Mas ha passat la nit dormint a la Casa dels Canonges. 

Per la porta principal del Palau s'ha vist entrar als membres del Govern i als líders de CiU, ERC i la CUP. 









Els manifestants que van omplint la plaça fan crits de "visca Catalunya lliure", "independència" o "votarem". Mentre els consellers, els líders dels partits i els alts càrrecs de Govern van entrant per la porta principal del Palau de la Generalitat, els ciutadans concentrats onegen banderes i mostren pancartes independentistes i en favor de la consulta del 9 de novembre. Els aplaudiments i crits es succeeixen cada cop que alguns dels convidats saluden els manifestants o fan mostres de complicitat amb ells.