dilluns, 7 de juliol del 2014

Tres jornades de sobiranisme a Girona

07/07/2014

INDEPENDÈCIA

'El Punt Avui' organitza a la ciutat de l'Onyar la trobada 'Catalunya vol viure en Llibertat i amb Dignitat', de l'11 al 13 de juliol


Bernat Vilaró


Girona, capital del sobiranisme de l'11 al 13 de juliol


Les Jornades Catalunya vol viure en Llibertat i amb Dignitat tindran lloc aquest cap de setmana a Girona, organitzades pel diari 'El Punt Avui'. Els dies 11, 12 i 13 de juliol la ciutat gironina es convertirà en la capital del sobiranisme, i acollirà des de debats, taules rodones i conferències fins a concerts, exposicions, teatre, signatures de llibres i activitats infantils.



Les forces del 'Sí'


Els partits que donen suport a la consulta sobiranista del 9 de novembre seran presents a les jornades, amb conferències a l'Auditori de Girona. Oriol Junqueras, president d'ERC, analitzarà la situació política actual de Catalunya dissabte a les quatre de la tarda, amb una intervenció sota el títol Votar és democràcia: el 9-N posem el futur de Catalunya en mans dels ciutadans.

A les sis de la tarda la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, farà la xerrada Dret a decidir. Una qüestió d'estat, per posar de manifest que no tots els partits estatals posen al capdavant la Constitució com un impediment per dur a terme la consulta.

Dues hores més tard, a les vuit, serà el torn del diputat de la CUP David Fernández, que a Països Catalans, segle XXI intervindrà juntament amb activistes culturals d'arreu del territori. Finalment, diumenge a les dotze del migdia el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, farà la conferència 9-N. La victòria de la democràcia.

D'altra banda, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, farà una conferència dissabte a dos quarts de dotze del migdia, també a l'Auditori de Girona, en una trobada dels acollidors i acollits de la iniciativa World Meets Catalunya. Poc després, a la una de la tarda, Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, farà la conferència Compte enrere cap al 9-N al mateix escenari.

A més, tant Forcadell com Casals participaran en la conferència A l'Empordà decidim, juntament amb Josep M. Cervera, Joaquim Nadal i Eduardo Reyes, el divendres a partir de les set de la tarda al Jardí de Figueres. Aquest mateix dia tindrà lloc, a les nou de la nit al teatre municipal la trobada dels Pactes pel Dret a Decidir i, a les deu, el pregó inaugural a la plaça del Vi.

Manifest 'L'hora de decidir'

El dissabte 12 el conseller de la Presidència, Francesc Homs, participarà en la trobada dels signants del manifest 'L'hora de decidir', que tindrà lloc al pavelló de Fontajau, juntament amb els càrrecs electes municipals des del 1979. L'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha convocat els càrrecs municipals que hi ha hagut des de la reinstauració de la democràcia i que siguin partidaris de la consulta que el president Artur Mas ha anunciat per al 9 de novembre.

Així, els alcaldes i regidors actuals -i els qui han ocupat aquests càrrecs amb anterioritat- han estat cridats a donar suport al manifest, consensuat a través d'entitats municipalistes del país partidàries a la consulta. L'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que dóna suport al document, també serà present en l'acte.

El manifest, que en pocs dies ha recollit més de 350 adhesions, presenta els ajuntaments com l'administració més propera al ciutadà, i proclama la voluntat dels consistoris de donar suport al dret a decidir, i conclou: "Els ajuntaments de Catalunya ens comprometem a la celebració de la consulta i a facilitar-ne el seu desenvolupament legal en els termes que proposi el Parlament de Catalunya".

Música, acampada i jocs infantils

El divendres 11 hi haurà concert a càrrec de Xana (23:00) i Va Parir Tour, de Ràdio Flaixbac (23:35) al Camp de Mart, el mateix espai on el dissabte 12 es faran les actuacions musicals de Cesk Freixas (20:00), Blaumut (20:55), Pepet i Marieta (22:00), els Brams (22:55), i la Festa Flaix FM amb Sak Noel (00:00). Durant tot el dia se celebrarà també al mateix espai L’Enderrock Joves Promeses, una àmplia mostra dels grups emergents catalans. El diumenge 13 hi haurà concert familiar amb País de Cotó, The Penguins, Acció, Coral Àkan i Maria Altadill.





La canalla també trobarà el seu espai durant les jornades, amb atraccions, inflables, festa de l'escuma (dia 12 a les 17:00), concerts infantils, torneigs de bàsquet i activitats familiars com una bicicletada i una cercavila, a les vuit del vespre del divendres, amb el nom Botem votar. El diumenge a les 11:00 es farà una senyera humana gegant  a la Gran Via de Jaume I de Girona, i també hi haurà la fira de degustació Firatast. Les jornades ofereixen a més la possibilitat de participar en una acampada a les ribes del riu Ter, a tocar del parc de la Devesa.

Les entrades de les Jornades Catalunya vol viure en Llibertat i amb Dignitat van des dels 20€ per als adults, fins als 2€ per als nens i nenes.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/tres_jornades_de_sobiranisme_a_girona_101680.php