dimecres, 2 de juliol del 2014

Primera topada entre Madina i Iceta

02/07/2014

DEBAT AL PSC

Ni amb la política de bones relacions del PSC amb el PSOE, els socialistes catalans eviten les intromissions


Lluís Bou


Miquel Iceta i Eduardo Madina


Ni amb la política de bones relacions del PSC amb el PSOE, els socialistes catalans eviten les intromissions, i això ha provocat avui la primera topada entre l'aspirant Eduardo Madina i el futur primer secretari del partit català, Miquel Iceta.


Iceta ha retret a Madina que li hagi demanat que la nova executiva dels socialistes catalans sigui plural. "La joventut i l'empenta són atrevides. Mai un dirigent del PSOE s'havia atrevit a dir com ha de se l'executiva", ha deixat anar Iceta en declaracions a l'Oracle de Catalunya Ràdio.
A més, ha recordat que des del primer dia ha deixat clar que vol "cosir" el partit perquè el PSC "no es
pot permetre el luxe de perdre un gram més de talent". Iceta ha defensat que vol fer un treball en equip fugint del "postureig" i ha promès que farà una executiva "el màxim d'integradora i acollidora possible". Iceta ha assegurat que farà un esforç d'integració, però també ha avisat que s'ha de constituir un equip de treball. Ha recordat que l'exprimer secretari Pere Navarro també va fer en el seu dia una executiva integradora. I preguntat sobre què va fallar en aquest cas, ha afirmat que "a vegades es vol sumar coses que no són sumables o hi ha persones que no entenen que l'esforç no és per subratllar diferències sinó per fer més fort el que uneix".

Madina havia demanat aquest matí que la nova direcció del PSC sigui integradora i plural i recuperi la vocació de majoria que sempre havia tingut la formació catalana. "Jo li demano [a Miquel Iceta] que la pluralitat que el Partit Socialista de Catalunya té, que és un partit tan plural com és la societat catalana, integri dins de la seva direcció, de la direcció que surti del pròxim congrés del PSC, el conjunt d'aquesta pluralitat", havia indicat.

Es dóna el cas que Madina és el candidat a secretari general del PSOE que ha recollit més avals entre els militants del PSC.