dijous, 12 de juny del 2014

'The Wall Street Journal' es fixa en Oriol Junqueras

12/06/2014

REFERENDUM

El diari nord-americà fa un reportatge del president d'ERC, recordant que té "detractors ferotges" però que escriu gran part del guió sobiranista


Lluís Bou


L'article de 'The Wall Street Journal'


El diari 'The Wall Street Journal' publica avui un reportatge dedicat al president d'ERC, Oriol Junqueras, i analitza el seu actual paper en la política catalana. El rotatiu nord-americà explica que ERC té "detractors ferotges", però alhora reconeix que "gran part del guió" sobiranista català l'escriu Junqueras.

"El corpulent i barbut senyor Junqueras és conegut pel seu caràcter directe, sobretot quan es
parla del que passaria si el govern central compleix les seves amenaces de bloquejar un referèndum no vinculant sobre la independència previst per a la regió al novembre 9", apunta 'The Wall Street Journal'. Recorda les paraules que va pronunciar Junqueras en el sentit que potser es podria paralitzar l'economia catalana.

El rotatiu recorda que hi ha comentaristes a Catalunya, com Nacho Martín Blanco, que consideren el missatge independentista de Junqueras "populista", però el president d'ERC es defensa recordant que el seu partit no és més radical que el Partit Laborista britànic.

També apunta que Junqueras no té cap pressa per incorporar-se al govern de la Generalitat, cosa que causa cert malestar a CiU. Afegeix en aquest sentit unes declaracions del secretari d'organització de CDC, Josep Rull, en les quals atribueix a això un benefici electoral per als republicans. "Nosaltres hem hagut de prendre decisions molt complicades i difícils. I en conseqüencia [els votants] han donat més suport als que no han hagut de prendre decisions difícils", assenyala.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/_the_wall_street_journal_es_fixa_en_oriol_junqueras_101234.php