dilluns, 30 de juny del 2014

SOS Racisme considera l'agressió del metro una "mostra flagrant" de racisme violent a la societat

SOS Racisme ha condemnat l'agressió d'aquest cap de setmana al metro de Barcelona i considera que aquest tipus d'agressions i les accions posteriors, com penjar el vídeo a les xarxes socials, són una "mostra flagrant i explícita" de la presència del racisme violent a la societat i del seu "grau de normalització". 

SOS Racisme ha valorat positivament l'actuació dels Mossos d'Esquadra i dels responsables de TMB, però també dels testimonis per la seva actuació dins del vagó defensant la víctima i la seva
col·laboració a les xarxes socials per identificar els autors dels fets.

SOS Racisme considera "imprescindible" el paper que puguin desenvolupar els Mossos d'Esquadra així com també els responsables de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per facilitar la investigació dels fets. En aquest sentit, valoren positivament la rapidesa de les seves actuacions, així com la "responsabilitat" dels testimonis, tant pel que fa a l'actuació dins el vagó defensant la víctima del seu agressor, com per la col·laboració, sobretot a les xarxes socials per poder identificar els autors dels fets.

D'altra banda, l'ONG demana al Servei de Delictes de l'Odi i la Discriminació de la Fiscalia de l'Audiència de Barcelona que tiri endavant una investigació "adequada i efectiva" sobre els fets ja que, segons subratllen, cal garantir que aquestes conductes no quedin impunes i aconseguir sentències judicials "fermes" que condemnin les agressions i reconeguin l'agravant de racisme que contempla el Codi Penal.

SOS Racisme ha ofert a la víctima el seu Servei d'Atenció i Denúncia per a les Víctimes de Racisme i Xenofòbia per prestar-li l'acompanyament que sigui necessari, així com també la possibilitat de tirar endavant una denúncia per la via penal. No obstant, l'ONG no descarta emprendre altres accions judicials.