dimarts, 17 de juny del 2014

Margallo: "La consulta seria catastròfica per a Catalunya"

17/06/2014

ESPANYOLISME

El ministre d'Exteriors assegura que “una declaració unilateral d'independència no seria reconeguda per la comunitat internacional”


Alèxia L. Ferret


El ministre d'Exteriors, J.M.García-Margallo, manipulant al col·loqui de 'El Periòdico'


 El ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha amenaçat aquest matí a Barcelona dels riscos de convocar el referèndum del 9 de novembre. "Oferir una consulta inviable produiria conseqüències catastròfiques en termes econòmics. No és una opció raonable i per això no hem de parlar" amb el Govern d'Artur Mas sobre aquesta possibilitat, ha afirmat durant l'esmorzar col·loqui Primera Plan@, que organitza 'El Periòdico'.

Acompanyat, entre altres, per la delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de
Luna, i per la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, el ministre d'Exteriors ha seguit amb la defensa de la Constitució, i ha exalçat el seu paper clau per "al retrobament d'Espanya amb el món".

De totes maneres, Margallo ha introduït un matís sobre una possible reforma de la Carta Magna. "A mi no em preocuparia plantejar un canvi de la Constitució [...], però és el president Mariano Rajoy el que ha d'adoptar la decisió de si el fem, i ell ja ha dit amb absoluta claredat que per portar a terme aquesta reforma primer s'ha de saber què es vol reformar”.

El ministre ha marcat distàncies amb el referèndum escocès, i ha insistit que una declaració unilateral d'independència a Catalunya no seria reconeguda per la comunitat internacional, i quan li han preguntat si Espanya vetaria Catalunya si s'independitzés, ha respost que ja es pronunciarà en el cas que es produeixi.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/margallo_la_consulta_seria_catastrofica_per_a_catalunya_101326.php