dilluns, 16 de juny del 2014

L’himne espanyol ja no representa els esportistes catalans

Diumenge, 15 de juny de 2014 14:25 h

Tornen els xiulets a l’himne espanyol al Circuït de Catalunya, guanyant tres catalans, paguem el gran premi i Espanya ens roba les victòries.


La victòria del català Àlex Marquez a moto 3, germà del Marc a la primera cursa del mundial de motos al Circuit de Catalunya, de Tito Rabat a moto 2 i de Marc Marquez a motoGP han comportat tres xiulade a l’himne d’Espanya. Posar l'himne espanyol és una provocació que ja no toca, a pocs mesos del 9N ningú entén que no soni l’himne català per celebrar amb tota normalitat les victòries catalanes i si és un motorista espanyol que toqui l’himne espanyol. És veu que la normalitat costa d’entendre en certs sectors, però la realitat catalana s’acabarà imposant, no és pot provocar als aficionats fent sonar l’himne del país veí, imagineu que passaria si el mundial de sud-africà, hagués sonat la Marsellesa per celebrar la victòria espanyola? 







S’acosta el #9N2014 i cal acostar el dia a dia a la realitat del procés

No té cap sentit que les victòries dels esportistes catalans es celebrin amb l’himne espanyol que avui ja no els representa, no és estrany que la gent xiuli, s’ho agafa com una provocació, i més en un gran premi que se celebra a Catalunya i pagant els catalans, que ens robins les victòries no agrada a ningú.






Dimecres molts catalans aniran a favor de Xile i en contra d’aquella selecció que impedeix que una selecció catalana participi en un mundial

Aquesta és la normalitat, els milers de catalans que van anar a la Via Catalana no entenen que avui encara soni l’himne espanyol quant resulta que qui ha guanyat és un esportista català, fins i tot entendrien que en aquests moments del procés no sonés cap himne, ara que toqui l’himne del país que impedeix la plena llibertat de Catalunya és una provocació.