dissabte, 7 de juny del 2014

L’ANC fa pinya amb Òmnium per internacionalitzar el procés català cap a la independència #CatalansWantToVote

Dissabte, 7 de juny de 2014 16:50 h

Centenars de voluntaris de les Assemblees Exteriors col•laboren per fer possible la organització in situ dels castells


Les Assemblees Exteriors (AE) de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) faran pinya amb Òmnium Cultural i les colles castelleres en la jornada castellera que diumenge 8 de juny se celebrarà a diverses ciutats d’Europa sota el lema #CatalansWantToVote. De fet, l’ANC va acordar fa setmanes la col·laboració de la seva xarxa exterior amb Òmnium, de cara a possibilitar la implementació sobre el terreny del macroprojecte amb l’objectiu de donar ressò internacional a la voluntat de l’àmplia majoria de la ciutadania catalana. Centenars de voluntaris, principalment de Suïssa, França, Anglaterra, Alemanya, Portugal, Bèlgica i Itàlia, col·laboren així en la difusió, tant a mitjans de comunicació com fent crida als simpatitzants i al públic local de cada país una difusió que s’ha pogut multiplicar gràcies a totes les xarxes socials que tenen les més de 30 Assemblees Exteriors arreu del món. També han assessorat en els materials de divulgació internacional i gestionat part de la logística (permisos als ajuntaments, serveis mèdics, seguretat, etc) així com en les relacions institucionals. 




Les ciutats on Òmnium organitza l’acció el 8 de juny a les 12h són europees: Berlin, Brussel·les, Lisboa, Ginebra, Roma, Londres i Paris, a banda de Barcelona, com a capital del país, i diverses localitats catalanes. A més, algunes AE de fora del continent europeu han volgut també organitzar la iniciativa com a mostra de suport. 

És el cas per exemple de l’Assemblea Exterior de Xile, que ha engrescat elsCastellers de Lo
Prado. Aquesta colla xilena agermanada amb els Castellers de Vilafranca alçarà el seu castell a les 16h30 (hora local) al Palacio de La Moneda de Santiago de XileA Montreal, amb l’ANC Quebec, els Casteliers de Montréal actuaran a les 12h (hora local) al Parc Lafontaine amb el mateix lema.

Les Assemblees Exteriors han posat així al servei d’Òmnium Cultural els seus equips de treball amb centenars de voluntaris, els seus contactes i saber fer a cada país, per assegurar l’èxit de l’acció castellera, que es convertirà en una de les diades més importants d’enguany per donar a conèixer què passa a Catalunya a l’estranger. Per aquest motiu, durant la jornada actuaran d’informadors a les places de la tradició castellera, patrimoni de la Humanitat, mostra cultural però alhora símbol del saber fer català solidari, de feina en equip i d’integració dels seus ciutadans.

També s’encarregaran de la retransmissió per diferents xarxes socials per difondre-ho internacionalment i vetllaran per la seguretat i altres elements logístics. En el transcurs de l’acció, s’informarà amb díptics informatius de l’ANC en els idiomes de cada país del procés i de l’anhel d’independència del 60% de la societat catalana

Les Assemblees Exteriors que tinguin apoderats recolliran instàncies per a la campanya internacional Signa Un Vot per a la Independència i animaran els estrangers que ho vulguin a venir a viure de primera mà el procés a Catalunya al mes de juliol en famílies d’acollida presentant-los el projecte World Meets Catalunya.