dimarts, 6 de maig del 2014

Rajoy, sobre la consulta: "No se’m pot demanar que digui que sí a una cosa que no pot ser"

06/05/2014

REFERENDUM

El president espanyol qualifica el procés sobiranista com "un problema de gran envergadura"

 

Nerea Rodríguez



Rajoy a la Cadena Ser
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a insistir avui en la seva negativa i la del seu govern a que se celebri una consulta a Catalunya: “Si el diàleg és perquè jo digui que sí a una cosa que ha dit que no el TC i les Corts m’ho posen molt difícil. L’obligació més important d’un president del govern és respectar la llei, així que no se’m pot demanar això”.

Durant una entrevista a la Cadena Ser, Rajoy ha afirmat que “el
diàleg no es trenca mai, però ara la situació és que s’ha anunciat la convocatòria d’un referèndum, les preguntes i la data, i ens hem assabentat pels mitjans de comunicació”.

Alhora, ha qualificat el procés sobiranista com “un problema polític d’una gran envergadura”, i ha insistit que “el govern d’Espanya no pot acceptar la consulta perquè Les Corts i el TC han dit que és contraria a la Constitució”. En aquest sentit, ha desitjat que “que per la via del diàleg i del sentit comú puguem resoldre aquest tema”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/rajoy_sobre_la_consulta_no_se_m_pot_demanar_que_digui_que_si_a_una_cosa_que_no_pot_ser_100456.php